Nem hiszed el, mi történik a kínai nagy falnál a járvány kellős közepén

A kínai őszi szünetben megrohamozta a látványosságokat a kiszabadult lakosság.

Pár hónapja még egészen elképzelhetetlen kép tárul most elénk a kínai nagy falról: elképesztő tömeg zsúfolódott össze a Pekingből induló látványosságnál a CNN tanulsága szerint. Kínában ugyanis most kezdődött a Kínai Népköztársaság megalapításának évfordulójakor kihirdetett, október elsején kezdődő, szokásos nyolcnapos őszi szünet, amely Kínában a legsűrűbb belföldi turisztikai időszak. Úgy fest, ez a pandémia ellenére sincs másképp.

Kínában amúgy a hivatalos jelentések szerint tavasz óta nagyon alacsonyak az esetszámok: egy kilengés volt Pekingben júniusban, amire azonnal karanténnal és tömeges teszteléssel reagált az állam, így sikerült elcsitítani. A Roadster magazin főszerkesztőjének testvére évek óta Pekingben él – és olvashattunk már tőle jó tanácsokat a járvány kezdetekor –; Izing Patrik angoltanár megkérdezésünkre tegnap elmondta, hogy

hivatalosan hatvan napja nincs koronavírusos eset Pekingben, valószínűleg ezért bátorodtak fel annyira a kínaiak nyaralás tekintetében.

Amit azért elég szürreális látni a mindennap meredeken emelkedő hazai és európai esetszámok, az egyre szigorúbb és szigorúbb korlátozások heteiben.

A kínai szabályok értelmében egy méter távolságot kellene tartani és mindenkinek maszkot kellene viselnie, a képekről azonban úgy tűnik, a távolságtartás egyértelműen nem történik meg, és elég sok a maszk nélküli vagy a maszkot nem szabályosan viselő egyén.

Jelenleg a korlátozások értelmében csak harmincszázalékos lehet a legnépszerűbb látványosság kihasználtsága, az ünnep miatt azonban ezt hetvenöt százalékra emelték, azaz naponta 48 750 látogatóban szabják meg jelenleg a napi limitet a nagy falon.

Mi csak halkan gyújtunk egy füstölőt, és közben nagyon reméljük, hogy ez a nyolcnapos nyaralás Kínában nem fogja újra az egekbe lőni az esetszámokat.

Ez is érdekelhet:

Ez a város a sziklák alatt Spanyolország legkülönösebb úti célja

A Cádiz tartományban fekvő városra pillantva elsőre az az apokaliptikus gondolatunk támad, hogy a településbe becsapott egy hatalmas meteor, de az ott lakók folytatták addigi életüket, mintha mi sem történt volna.

(Forrás: CNN, fotók: Kevin Frayer, Getty) 

roadster | nagy fal | peking | covid-19 | maszkviselés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom