Close
Nem hiszed el, mi történik a kínai nagy falnál a járvány kellős közepén

Nem hiszed el, mi történik a kínai nagy falnál a járvány kellős közepén

A kínai őszi szünetben megrohamozta a látványosságokat a kiszabadult lakosság.

Pár hónapja még egészen elképzelhetetlen kép tárul most elénk a kínai nagy falról: elképesztő tömeg zsúfolódott össze a Pekingből induló látványosságnál a CNN tanulsága szerint. Kínában ugyanis most kezdődött a Kínai Népköztársaság megalapításának évfordulójakor kihirdetett, október elsején kezdődő, szokásos nyolcnapos őszi szünet, amely Kínában a legsűrűbb belföldi turisztikai időszak. Úgy fest, ez a pandémia ellenére sincs másképp.

Kínában amúgy a hivatalos jelentések szerint tavasz óta nagyon alacsonyak az esetszámok: egy kilengés volt Pekingben júniusban, amire azonnal karanténnal és tömeges teszteléssel reagált az állam, így sikerült elcsitítani. A Roadster magazin főszerkesztőjének testvére évek óta Pekingben él – és olvashattunk már tőle jó tanácsokat a járvány kezdetekor –; Izing Patrik angoltanár megkérdezésünkre tegnap elmondta, hogy

hivatalosan hatvan napja nincs koronavírusos eset Pekingben, valószínűleg ezért bátorodtak fel annyira a kínaiak nyaralás tekintetében.

Amit azért elég szürreális látni a mindennap meredeken emelkedő hazai és európai esetszámok, az egyre szigorúbb és szigorúbb korlátozások heteiben.

A kínai szabályok értelmében egy méter távolságot kellene tartani és mindenkinek maszkot kellene viselnie, a képekről azonban úgy tűnik, a távolságtartás egyértelműen nem történik meg, és elég sok a maszk nélküli vagy a maszkot nem szabályosan viselő egyén.

Jelenleg a korlátozások értelmében csak harmincszázalékos lehet a legnépszerűbb látványosság kihasználtsága, az ünnep miatt azonban ezt hetvenöt százalékra emelték, azaz naponta 48 750 látogatóban szabják meg jelenleg a napi limitet a nagy falon.

Mi csak halkan gyújtunk egy füstölőt, és közben nagyon reméljük, hogy ez a nyolcnapos nyaralás Kínában nem fogja újra az egekbe lőni az esetszámokat.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Kevin Frayer, Getty) 

turista | főszerkesztő | izing patrik | beijing | maszkviselés

FOLYTASD EZZEL

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Itt az újabb járványhullám, ezért a maszk újbóli viselését javasolják Franciaországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram