Close
Ezt üzeni nekünk egy Pekingben élő magyar tanár

Ezt üzeni nekünk egy Pekingben élő magyar tanár

Pár gondolat onnan, ahol már túl vannak a nehezén.

Izing Patrik, a testvérem öt éve él Kínában, ahol tanárként dolgozik egy nemzetközi iskolában. A koronavírus-járvány miatti karantén java részét pekingi otthonában töltötte február elejétől kezdve. A szigorú előírásokat (csak maszkot viselve megy ki, a lakásába kerülő bármilyen tárgyat, a bevásárolt termékeket alaposan lemossa, együttműködik a hatóságokkal stb.) a mai napig követi.

Eddig január közepétől kezdve mi, a családja aggódtunk érte Magyarországról, most, hogy a helyzet normalizálódni látszik Kínában, és Pekingben is kezd visszatérni az élet a normális kerékvágásba, a helyzet megfordul. Ezért úgy döntött, egy Facebook-posztban osztja meg gondolatait a helyzettel kapcsolatban.

Sziasztok,

Gondoltam, küldök egy kis bátorítást innen Kínából, ahol úgy fest, a nehezén már túl vagyunk.

Azt hiszem, pontosan tudom, min mehettek most keresztül. A bizonytalanságnál valószínűleg nincs rosszabb érzés. Ezt sok mindenben tudjuk kontrollálni: ha nem tudjuk, merre tart egy párkapcsolat, van-e fejlődési lehetőség a munkahelyünkön, vagy egy könyv unalmasan halad, fogjuk és elvágjuk a helyzetet ott, ahol van. A rossz hír is jobb, mint nem tudni, mi lesz.

Itt most ez nem lehetséges, és ez így is lesz egy darabig. Ezt kár szépíteni, Európa nem diktatúra, ott ez a helyzet lassabban fog helyreállni. Apró dolgokat érdemes tenni, amiket megtehetünk otthon: elfoglalni magunkat, elérhető célokat kitűzni, nyelvet tanulni online, sakkozni, vagy megismerkedni a meditációval. Ezek kicsit csillapítják majd a bennünk lévő félelmet, és le is foglaljuk magunkat valami hasznossal.

Mi sokkal többet főzünk a barátnőmmel, Irinával, sokat vagyunk együtt, csikungozunk, és ha lehet, nagyokat sétálunk. De persze videójátékokat sem játszottam ennyit tizennégy éves korom óta, mint most.

Nem akarok most elmenni a buddhizmus irányába, és elmondani, hogy mennyire is igaz az ilyen pillanatokban, hogy csak a belső értékeinkbe kapaszkodhatunk. Kicsit talán olyan most, mint amikor majd meghalunk? Mibe fogunk ott kapaszkodni? A tudat természetébe lehet maximum, mivel a gatyánk már nem lesz rajtunk. Lehet aggódni, tudom, van miért, de ha van terünk rá, akár a rengeteg jót is megláthatjuk.

Idővel otthon is minden egyre jobb lesz, és a kérdés igazából, amit fel kell tennünk majd magunknak és egymásnak, az lesz, hogy akarjuk-e egyáltalán, hogy minden visszatérjen abba, amilyen volt. Reset vagy Restart.

Kitartás és nyugalom, minden rendben lesz.

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom