Close
Ezt tanácsolja a külügyminisztérium a Kínába utazó magyaroknak

Ezt tanácsolja a külügyminisztérium a Kínába utazó magyaroknak

A mai napon a külügyminisztérium honlapján figyelmezteti a Kínába utazó magyar állampolgárokat.

Íme a külügyinisztérium friss közleménye:

2020. 01. 27.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kínai irodájához érkezett jelzések alapján Kína Hubei tartományának fővárosában, Wuhanban atípusos tüdőgyulladásos megbetegedéseket regisztráltak. A járvány a bejelentés óta már a tartományon kívül is megjelent (Kína több régiójában, Hongkongban, Makaón, Tajvanon, Dél-Koreában, az Amerikai Egyesült Államokban és Ausztráliában is) több mint 2000 megbetegedést és mintegy 80 halálesetet okozva (2020.01.27-i adat). A legfrissebb adatok szerint immár emberről emberre is terjed, ismert gyógymódja jelenleg nincs, ez idő szerint csak a tünetek kezelését tudják megoldani. A vírus elleni védekezéshez szükséges védőoltás kifejlesztése folyamatban van. A megbetegedés kellő körültekintéssel kerülhető el, az ellene való védekezés a higiéniai szabályok fokozott betartásával lehetséges (gyakori és alapos kézmosás, fertőzött személyekkel való érintkezés elkerülése, nyers vagy ismeretlen eredetű hús – és tejtermékek fogyasztásának mellőzése).

Vuhan városát a kínai hatóságok 2020. január 23-án lezárták, a várost elhagyni, oda belépni sem légi, sem szárazföldi úton nem lehet. Később Hubei tartomány egészét is lezárták, be- és kiutazás nem lehetséges, így az oda tervezett utazást mindenképpen javasolt elhalasztani. A Kínában történő utazások során megfelelő körültekintéssel kell eljárni. A vírus megfékezése érdekében nem zárható ki, hogy a következő hetekben a kínai hatóságok Hubei tartományon kívül egyéb városokban/területeken is utazási korlátozásokat fognak bevezetni. A thai légitársaságok (Thai Airways és Thai Asia) felfüggyesztették vuhani közvetlen járataikat. A repterek továbbra is szigorú ellenőrzéseket tartanak az induló és érkező utasok vonatkozásában.

A kínai vámhatóság arra kéri az utazókat, hogy töltsenek ki egy egészségügyi nyilatkozatot az országba történő belépést megelőzően, és távozáskor is.

Kínai sajtóorgánumok a Kínai Turista Szövetségre hivatkozva arról adtak tájékoztatást, hogy 2020. január 27-től a belföldi és nemzetközi repülőutazásokat is felfüggesztették (csak bizonyos városokból), de egyelőre kizárólag a kínai turistacsoportok esetében – tehát nincsen szó a repterek (és gyorsvonatok) általános lezárásól. Peking valamennyi, tartományon belüli távolsági buszjárat közlekedését felfüggeszti január 26-tól kezdődően.

Ahogy arról a Roadster is beszámolt, a járvány már az első napokban alaposan befolyásolta a Kínában belüli közlekedést, illetve számos nemzetközi repülőtéren vezettek be miatta szigorító intézkedéseket. Mint az a külügyminisztérium közleményéből is kiderül, Kínán belül a közlekedés Hubej tartomány környékén szinte megbénult, Mongólia lezárta Kínával közös szakaszának egy részét, és hasonló intézkedések sora várható a következő napokban.

Az biztos, hogy nem ez a legjobb időpont, hogy Kínába, Hongkongba, Tajvanra vagy Szingapúrba utazzunk, akinek mégis kell, vagy éppen ezekben az országokban dolgoznak, azoknak fokozott óvatosságot kívánunk.

Ez is fontos:

vírus | kína | peking | szingapúr | járvány

FOLYTASD EZZEL

Az utolsó korlátozásokat is eltörli az egyik legnépszerűbb téli úti cél

A légi közlekedést sem kíméli az orosz mozgósítás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Az álom és ébrenlét varázslatos világába repít az idei S/ALON Budapest lakástrend kiállítás
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom