Close
Példátlan lépést tett Kína vírus-ügyben

Példátlan lépést tett Kína vírus-ügyben

Olyan lépésre szánta el magát Kína, ami miatt egy ideig biztosan kevesebb tőlük érkező turistával fogunk találkozni utazásaink során. Az újszerű vírus továbbterjedésének megakadályozása érdekében az állam úgy rendelkezett, hogy az utazási irodáknak, illetve belföldi és külföldi kirándulásokat szervező cégeknek egy időre le kell állítaniuk az utak szervezését. Huszonöt ember esetében végzetes volt a vírus, százak pedig jelenleg is fertőzöttek. A felelősségteljes lépés meglepő, de észszerűnek tűnik. 

Ahogy mi is megírtuk, alapjaiban változott meg pár nap alatt a légi közlekedés és az utazók átvizsgálása. A vélhetően Vuhan egyik piacáról induló agresszív koronavírus már nemcsak Kínában van jelen, a nemzetközi utazások miatt több kontinensen megjelentek a fertőzöttek.

Péntektől a kínai kulturális és turisztikai minisztérium gyakorlatilag utazási tilalmat rendelt el, az irodák és szervezők mostantól a feloldásig nem értékesíthetnek utazásokat. Ez világszinten óriási változást jelent a turizmusban, hiszen éppen a tavaszünnep kezdetén járunk, amikor Ázsiából csak úgy özönlenek a pihenni vágyók, akár az Államokba, akár Thaiföldre vagy Óceániába.

2018-as adatok alapján a kínai turisták 130 milliárd dollárt költöttek abban az évben külföldi utazásokra. Ennek tetemes részét pedig a holdújév ünnepének időszakában szokták elköteni, így esélyes, hogy a vírus miatt kialakult helyzet komoly bevételi visszaeséseket hozhat az általuk sokat látogatott úti célokon.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash) 

FOLYTASD EZZEL
Újabb országba lehet korlátozás nélkül utazni a magyar védettségi igazolvánnyal
Ilyen sem történik minden nap: lett egy új óceánunk, ami a térképekre is felkerül!
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom