Close
Példátlan lépést tett Kína vírus-ügyben

Példátlan lépést tett Kína vírus-ügyben

Olyan lépésre szánta el magát Kína, ami miatt egy ideig biztosan kevesebb tőlük érkező turistával fogunk találkozni utazásaink során. Az újszerű vírus továbbterjedésének megakadályozása érdekében az állam úgy rendelkezett, hogy az utazási irodáknak, illetve belföldi és külföldi kirándulásokat szervező cégeknek egy időre le kell állítaniuk az utak szervezését. Huszonöt ember esetében végzetes volt a vírus, százak pedig jelenleg is fertőzöttek. A felelősségteljes lépés meglepő, de észszerűnek tűnik. 

Ahogy mi is megírtuk, alapjaiban változott meg pár nap alatt a légi közlekedés és az utazók átvizsgálása. A vélhetően Vuhan egyik piacáról induló agresszív koronavírus már nemcsak Kínában van jelen, a nemzetközi utazások miatt több kontinensen megjelentek a fertőzöttek.

Péntektől a kínai kulturális és turisztikai minisztérium gyakorlatilag utazási tilalmat rendelt el, az irodák és szervezők mostantól a feloldásig nem értékesíthetnek utazásokat. Ez világszinten óriási változást jelent a turizmusban, hiszen éppen a tavaszünnep kezdetén járunk, amikor Ázsiából csak úgy özönlenek a pihenni vágyók, akár az Államokba, akár Thaiföldre vagy Óceániába.

2018-as adatok alapján a kínai turisták 130 milliárd dollárt költöttek abban az évben külföldi utazásokra. Ennek tetemes részét pedig a holdújév ünnepének időszakában szokták elköteni, így esélyes, hogy a vírus miatt kialakult helyzet komoly bevételi visszaeséseket hozhat az általuk sokat látogatott úti célokon.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash) 

vízus | koronavírus | tüdőgyulladás | megváltozott utazások | sarp

FOLYTASD EZZEL

Így fogsz utazni jövőre

Az infláció ellenére ismét csúcsra jár a bevásárlóturizmus Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram