Annyian lepték el a párizsi Louvre-t, hogy az alkalmazottak tiltakozásul kivonultak

A Louvre egyértelműen a világ leglátogatottabb múzeuma, szóval a sorban állás és a tömeg egyáltalán nem meglepő arrafelé. Mindennek megvan azonban a határa.

Ezt a bizonyos határt pedig sikerült túllépni a hét elején. A múzeum dolgozói megelégelték, hogy a több száz elcsigázott turista rajtuk tölti ki a dühét, ezért aztán kivonultak az épületből.

Pierre Zinberg, az alkalmazottak szakszervezetének képviselője elmondta, a látogatók kifejezetten agresszíven viselkednek, főleg a Mona Lisa kiállítási helyének közelében. Mivel a híres festmény körül már hosszú ideje tartó renoválási munkálatokat végeznek, a tömeg egyszerűen nem fér el, és hatalmas sorok alakulnak ki. A szervezési hiányosságok miatt a turisták előbb-utóbb elveszítik a türelmüket, az elégedetlenségüket pedig az ott dolgozókon vezetik le.

A látogatók száma az elmúlt évtizedben húsz százalékkal emelkedett, a személyzet létszáma azonban csökkent.

Ennek tükrében nem csoda, hogy néha eluralkodik a káosz. Néhány nappal ezelőtt odáig fajult a dolog, hogy a dolgozók elhagyták a múzeumot, amely a következő napon ki sem nyitott.

A vezetők most azzal orvosolnák a problémát, hogy ideiglenesen felvennének plusz harminc embert, a Mona Lisát pedig áthelyeznék a renoválás helyszínéről egy másik kiállítóterembe. A szakszervezet tagjai azonban továbbra is elégedetlenek, ők nem csak átmeneti, hanem állandó megoldást szeretnének a tömegnyomor jelentette bajokra.

(Képek: Getty Images)

dolgozó | mona lisa | louvre | turistaözön | párizs

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom