Close
Annyian lepték el a párizsi Louvre-t, hogy az alkalmazottak tiltakozásul kivonultak

Annyian lepték el a párizsi Louvre-t, hogy az alkalmazottak tiltakozásul kivonultak

A Louvre egyértelműen a világ leglátogatottabb múzeuma, szóval a sorban állás és a tömeg egyáltalán nem meglepő arrafelé. Mindennek megvan azonban a határa.

Ezt a bizonyos határt pedig sikerült túllépni a hét elején. A múzeum dolgozói megelégelték, hogy a több száz elcsigázott turista rajtuk tölti ki a dühét, ezért aztán kivonultak az épületből.

Pierre Zinberg, az alkalmazottak szakszervezetének képviselője elmondta, a látogatók kifejezetten agresszíven viselkednek, főleg a Mona Lisa kiállítási helyének közelében. Mivel a híres festmény körül már hosszú ideje tartó renoválási munkálatokat végeznek, a tömeg egyszerűen nem fér el, és hatalmas sorok alakulnak ki. A szervezési hiányosságok miatt a turisták előbb-utóbb elveszítik a türelmüket, az elégedetlenségüket pedig az ott dolgozókon vezetik le.

A látogatók száma az elmúlt évtizedben húsz százalékkal emelkedett, a személyzet létszáma azonban csökkent.

Ennek tükrében nem csoda, hogy néha eluralkodik a káosz. Néhány nappal ezelőtt odáig fajult a dolog, hogy a dolgozók elhagyták a múzeumot, amely a következő napon ki sem nyitott.

A vezetők most azzal orvosolnák a problémát, hogy ideiglenesen felvennének plusz harminc embert, a Mona Lisát pedig áthelyeznék a renoválás helyszínéről egy másik kiállítóterembe. A szakszervezet tagjai azonban továbbra is elégedetlenek, ők nem csak átmeneti, hanem állandó megoldást szeretnének a tömegnyomor jelentette bajokra.

(Képek: Getty Images)

párizs | sztrájk | szakszervezet | turista | festmény

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram