Close
Annyian lepték el a párizsi Louvre-t, hogy az alkalmazottak tiltakozásul kivonultak

Annyian lepték el a párizsi Louvre-t, hogy az alkalmazottak tiltakozásul kivonultak

A Louvre egyértelműen a világ leglátogatottabb múzeuma, szóval a sorban állás és a tömeg egyáltalán nem meglepő arrafelé. Mindennek megvan azonban a határa.

Ezt a bizonyos határt pedig sikerült túllépni a hét elején. A múzeum dolgozói megelégelték, hogy a több száz elcsigázott turista rajtuk tölti ki a dühét, ezért aztán kivonultak az épületből.

Pierre Zinberg, az alkalmazottak szakszervezetének képviselője elmondta, a látogatók kifejezetten agresszíven viselkednek, főleg a Mona Lisa kiállítási helyének közelében. Mivel a híres festmény körül már hosszú ideje tartó renoválási munkálatokat végeznek, a tömeg egyszerűen nem fér el, és hatalmas sorok alakulnak ki. A szervezési hiányosságok miatt a turisták előbb-utóbb elveszítik a türelmüket, az elégedetlenségüket pedig az ott dolgozókon vezetik le.

A látogatók száma az elmúlt évtizedben húsz százalékkal emelkedett, a személyzet létszáma azonban csökkent.

Ennek tükrében nem csoda, hogy néha eluralkodik a káosz. Néhány nappal ezelőtt odáig fajult a dolog, hogy a dolgozók elhagyták a múzeumot, amely a következő napon ki sem nyitott.

A vezetők most azzal orvosolnák a problémát, hogy ideiglenesen felvennének plusz harminc embert, a Mona Lisát pedig áthelyeznék a renoválás helyszínéről egy másik kiállítóterembe. A szakszervezet tagjai azonban továbbra is elégedetlenek, ők nem csak átmeneti, hanem állandó megoldást szeretnének a tömegnyomor jelentette bajokra.

(Képek: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom