Close
Annyian lepték el a párizsi Louvre-t, hogy az alkalmazottak tiltakozásul kivonultak

Annyian lepték el a párizsi Louvre-t, hogy az alkalmazottak tiltakozásul kivonultak

A Louvre egyértelműen a világ leglátogatottabb múzeuma, szóval a sorban állás és a tömeg egyáltalán nem meglepő arrafelé. Mindennek megvan azonban a határa.

Ezt a bizonyos határt pedig sikerült túllépni a hét elején. A múzeum dolgozói megelégelték, hogy a több száz elcsigázott turista rajtuk tölti ki a dühét, ezért aztán kivonultak az épületből.

Pierre Zinberg, az alkalmazottak szakszervezetének képviselője elmondta, a látogatók kifejezetten agresszíven viselkednek, főleg a Mona Lisa kiállítási helyének közelében. Mivel a híres festmény körül már hosszú ideje tartó renoválási munkálatokat végeznek, a tömeg egyszerűen nem fér el, és hatalmas sorok alakulnak ki. A szervezési hiányosságok miatt a turisták előbb-utóbb elveszítik a türelmüket, az elégedetlenségüket pedig az ott dolgozókon vezetik le.

A látogatók száma az elmúlt évtizedben húsz százalékkal emelkedett, a személyzet létszáma azonban csökkent.

Ennek tükrében nem csoda, hogy néha eluralkodik a káosz. Néhány nappal ezelőtt odáig fajult a dolog, hogy a dolgozók elhagyták a múzeumot, amely a következő napon ki sem nyitott.

A vezetők most azzal orvosolnák a problémát, hogy ideiglenesen felvennének plusz harminc embert, a Mona Lisát pedig áthelyeznék a renoválás helyszínéről egy másik kiállítóterembe. A szakszervezet tagjai azonban továbbra is elégedetlenek, ők nem csak átmeneti, hanem állandó megoldást szeretnének a tömegnyomor jelentette bajokra.

(Képek: Getty Images)

festmény | kiállítás | sztrájk | szakszervezet | dolgozó

FOLYTASD EZZEL

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom