A tonhal és az apróra vágott paradicsom borban, citromhéjban és olívaolajban pácolódik egy órán keresztül, így egy igazán könnyű, friss ízvilágú tésztaszószt kapunk.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál fenyőmag
- 30 dekagramm tonhalkonzerv
- 1/2 csésze száraz fehérbor
- 1/2 teáskanál finomra reszelt citromhéj
- 15 dekagramm koktélparadicsom, feldarabolva
- 1/4 csésze extra szűz olívaolaj
- 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 30 dekagramm spagettitészta vagy hosszúmetélt
- só és frissen őrölt bors
- parmezán a tálaláshoz
Elkészítése:
Első lépés: Egy kis serpenyőben, alacsony hőfokon pirítsuk meg a fenyőmagot, majd tegyük át egy tálba! Hozzáadjuk a tonhalat, a bort, a citromhéjat, a koktélparadicsom felét és két evőkanál olívaolajat. Lefedjük és egy órára a hűtőbe tesszük.
Második lépés: Két evőkanál olívaolajat felhevítünk egy nagy, mély serpenyőben. Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és a maradék feldarabolt paradicsomot, majd kis lángon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a szósz állaga nem lesz.
Harmadik lépés: Közben a tésztát sós vízben al dente-re főzzük. A tészta főzőlevéből kimerünk egy merőkanálnyit, majd a tésztát leszűrjük.
Negyedik lépés: A serpenyőbe tesszük a főzőlevet, hozzáadjuk a tonhalkeveréket és 1-2 perc alatt összefőzzük. Hozzákeverjük a tésztát, sózzuk, borsozzuk, végül parmezánnal megszórva tálaljuk.
A pizza elkészítése nem könnyű, hiszen már a tészta megformázása is hatalmas rutint igényel akkor, ha ízig-vérig olasz finomságot készítenénk. Van azonban néhány aranyszabály, amelynek megfogadásával közelebb kerülhetünk a tökéletes ételhez.
(Forrás: Food and Wine, fotók: Getty Images)
recept | tonhal | spagetti | tészta | olasz
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!