Close
Az öt legjobb látnivaló Peruban – Machu Picchun innen és túl

Az öt legjobb látnivaló Peruban – Machu Picchun innen és túl

Peru az ókori civilizáció egyik legnagyszerűbb központja, de nem csak a történelemkedvelők élvezhetik ezt a különleges, távoli országot. Máris mondjuk, miről beszélünk!

Colca-kanyon

A 4160 méter mély Colca-kanyon kétszer olyan mély, mint a Grand Canyon, bár a kanyon falai kevésbé meredekek.

Colcának azokat a kisebb üregeket nevezték, amelyek a kanyon és a völgy szikláiban láthatók, az inkák többnyire ételt tároltak bennük, de oda temették a fontos személyeket is.

Iqutios

A perui Iquitos, a világ legnagyobb olyan városa, amely nem érhető el közúton, csak repülővel vagy hajóval.

Az Amazonas dzsungelében fekvő város mégis Peru legnépszerűbb kirándulóhelye.

Mancora

Mancora, Peru egyik északi, partvidéki városa büszkélkedhet az ország legjobb homokos strandjával, amely több kilométer hosszan húzódik a Csendes-óceán partján.

A jó hullámoknak köszönhetően Mancora népszerű a szörfösök körében is, a nyüzsgő éjszakai élet pedig naplemente után is ott tartja a látogatókat.

Huacachina

Ica közelében található Huacachina egy apró oázis város, melyet egy kis, természetes tó és a magasba tornyosuló homokdűnék vesznek körül.

Egykor a perui elit kedvelt helye volt, ma pedig főleg nemzetközi turistákat vonz.

Chan Chan

Chan Chan a Kolumbusz előtti Amerika legnagyobb városa volt. Becslések alapján, akkoriban körülbelül hatvanezer ember élt ott. A várost a Chimu emberek építették Kr.u. 850 körül, és egészen az inka birodalom hódításáig, 1470-ig az övék is volt.

Bár Chan Chan egykor biztosan káprázatos látványt nyújtott, a pusztító áradások és esőzések következtében a város vályogfalai súlyosan lepusztultak.

Manapság, a város leglenyűgözőbb része maga a nagysága.

+1

Ollantaytambo egy ősi, inka templom és erőd, csak úgy, mint egy falu a Szent-völgy észak-nyugati végében. Ez volt az inkák menedéke, miután a spanyolok elfoglalták Cuzco városát. A romok alatt található Ollantaytambo óvárosa. A város inka alapzatokon nyugszik, ez is nagyszerű példa az inka várostervezésre.

A város nagy része ugyanúgy fekszik, ahogyan az az inka időkben volt. Manapság Ollantaytambo népszerű turista úti célnak számít, valamint a túrázók általában onnan indulnak meghódítani az Inka ösvényt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

peru | dél-amerika | Colca-kanyon | Huacachina | város

FOLYTASD EZZEL

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram