Close
Kiosztották a díjakat: Ide érdemes pizzázni menni

Kiosztották a díjakat: Ide érdemes pizzázni menni

Nápolyban derült ki a múlt héten, mely olasz pizzériák kerültek fel az idei év top ötvenes listájára.

Olaszország legjobb pizzériája címet illetően nem történt meglepetés, zsinórban negyedszerre nyerhette el ugyanis az elismerést a casertai I Masanielli pizzéria Francesco Martucci vezetésével. Második lett a nápolyi 50 Kalò, harmadik helyen pedig a 10 Diego Vitagliano végzett.

Gazdára találta a „Benemerito della Pizza” díj is, melyet három pizzaszakácsnak osztottak ki. A pizzakészítés mestereinek járó elismerést Enzo Coccia, Simone Padoan, Gabriele Bonci kapta, akik az elmúlt több mint két évtizedben sokat tettek azért, hogy a pizza története tovább folytatódhasson.

Az év pizzáját Jacopo Mercuro készíti a római Pizzeria Romanaban, az év fiatal pizzériája címet pedig a nápolyi Palazzo Petrucci Pizzeria kapta meg. Az év új pizzériája a milánói Modus lett, 2022-ben pedig a legjobb teljesítményt szintén egy milánói vendéglátóhely, a Denis érdemelhette ki.

Az év pizzáját a casertai Cambia-Menti di Ciccio Vitiello tette az asztalra, innovációs és fenntarthatósági díjat pedig az ugyancsak casertai I Masanielli nyerhette el.

Íme a teljes top ötvenes lista

  1. I Masanielli – Francesco Martucci – Caserta
  2. 50 Kalò – Nápoly
  3. 10 Diego Vitagliano Pizzeria – Nápoly
  4. I Tigli – San Bonifacio (VR)
  5. Francesco & Salvatore Salvo – Nápoly
  6. Seu Pizza Illuminati – Róma
  7. La Notizia 94 – Nápoly
  8. 180g Pizzeria Romana – Róma
  9. Dry Milano – Milánó
  10. Cambia-Menti di Ciccio Vitiello – Caserta
  11. I Masanielli – Sasà Martucci – Caserta
  12. Le Grotticelle – Caggiano (SA)
  13. Qvinto – Róma
  14. Pepe in Grani – Caiazzo (CE)
  15. Carlo Sammarco Pizzeria 2.0 – Frattamaggiore (NA)
  16. ‘O Scugnizzo – Arezzo
  17. Crosta – Milánó
  18. Pupillo Pura Pizza – Frosinone
  19. Apogeo – Pietrasanta (LU)
  20. La Cascina dei Sapori – Rezzato (BS),
  21. Patrick Ricci – Terra, Grani, Esplorazioni – San Mauro Torinese (TO)
  22. Pizzeria Panetteria Bosco – Tempio Pausania (SS)
  23. 400 Gradi – Lecce
  24. Denis – Milánó
  25. Pizzeria Da Lioniello – Succivo (CE)
  26. Enosteria Lipen – Triuggio (MB)
  27. Officine del Cibo – Sarzana (SP)
  28. L’Orso – Messina
  29. Sbanco – Róma
  30. Frumento – Acireale (CT)
  31. La Braciera – Palermo
  32. Fandango – Potenza
  33. Il Vecchio e il Mare – Firenze
  34. Pizzeria Le Parùle – Ercolano (NA)
  35. Giovanni Santarpia – Firenze
  36. Giangi Pizza e Ricerca – Arielli (CH)
  37. BOB Alchimia a Spicchi – Montepaone Lido (CZ)
  38. I Borboni Pizzeria – Pontecagnano Faiano (SA)
  39. Sant’Isidoro – Pizza & Bolle – Róma
  40. ‘O Fiore Mio – Faenza (RA)
  41. Grigoris – Mestre (VE)
  42. Modus – Milánó
  43. Pizzeria Gigi Pipa – Este (PD)
  44. Maiori – Cagliari
  45. Luppolo & Farina – Latiano (BR)
  46. Antica Friggitoria Masardona Roma – Róma
  47. Palazzo Petrucci Pizzeria – Nápoly
  48. Pizzeria Chicco – Colle di Val d’Elsa (SI)
  49. Giotto Pizzeria – Bistrot – Firenze
  50. Guglielmo & Enrico Vuolo – Verona

A legjobb száz pizzéria rangsorában a legtöbb vendéglátóhellyel Campania régió rendelkezik, de Lazio és Lombardia sem okozott csalódást.

(Forrás és fotó: Finedining Lovers)

díj | olaszország | pizzéria | pizza

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram