Close
Óriási szivacshegy mentheti meg Torinót

Óriási szivacshegy mentheti meg Torinót

Egy 90 méter magas mesterséges hegy javíthat jelentősen Torino levegőminőségén, és még a város új parkját is megépíthetik rá.

Szivacshegy néven fut Angelo Renna építész projektje, egy 90 méter magas földrakás, amely magába szívja Torino levegőjéből a szén-dioxidot. A művelethez szükséges földet a várostól Lyonig épülő, 275 kilométer hosszú vasúti alagút építkezése biztosítaná a terv szerint – írta a Dezeen.

A hegy passzívan magába szívná a szén-dioxidot, jelentősen javítva Torino levegőjén – mi több, a szivacsszerű hegyre egy parkot telepítenének, fákkal, ösvényekkel, azaz mindjárt születne egy új városi park is.

A projekt részleteit különböző szakemberekkel közösen dolgozta ki Renna. Számításaik szerint a vasút építéséből mintegy hatmillió tonna föld érkezne, a hegy pedig annyi szén-dioxidot lehet képes megkötni, mint 190 hektárnyi erdő.

Ez is érdekelhet:

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom