Close
Óriási szivacshegy mentheti meg Torinót

Óriási szivacshegy mentheti meg Torinót

Egy 90 méter magas mesterséges hegy javíthat jelentősen Torino levegőminőségén, és még a város új parkját is megépíthetik rá.

Szivacshegy néven fut Angelo Renna építész projektje, egy 90 méter magas földrakás, amely magába szívja Torino levegőjéből a szén-dioxidot. A művelethez szükséges földet a várostól Lyonig épülő, 275 kilométer hosszú vasúti alagút építkezése biztosítaná a terv szerint – írta a Dezeen.

A hegy passzívan magába szívná a szén-dioxidot, jelentősen javítva Torino levegőjén – mi több, a szivacsszerű hegyre egy parkot telepítenének, fákkal, ösvényekkel, azaz mindjárt születne egy új városi park is.

A projekt részleteit különböző szakemberekkel közösen dolgozta ki Renna. Számításaik szerint a vasút építéséből mintegy hatmillió tonna föld érkezne, a hegy pedig annyi szén-dioxidot lehet képes megkötni, mint 190 hektárnyi erdő.

Ez is érdekelhet:

design | torino | olaszország | dizájn | építészet

FOLYTASD EZZEL

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram