Close
Óriási szivacshegy mentheti meg Torinót

Óriási szivacshegy mentheti meg Torinót

Egy 90 méter magas mesterséges hegy javíthat jelentősen Torino levegőminőségén, és még a város új parkját is megépíthetik rá.

Szivacshegy néven fut Angelo Renna építész projektje, egy 90 méter magas földrakás, amely magába szívja Torino levegőjéből a szén-dioxidot. A művelethez szükséges földet a várostól Lyonig épülő, 275 kilométer hosszú vasúti alagút építkezése biztosítaná a terv szerint – írta a Dezeen.

A hegy passzívan magába szívná a szén-dioxidot, jelentősen javítva Torino levegőjén – mi több, a szivacsszerű hegyre egy parkot telepítenének, fákkal, ösvényekkel, azaz mindjárt születne egy új városi park is.

A projekt részleteit különböző szakemberekkel közösen dolgozta ki Renna. Számításaik szerint a vasút építéséből mintegy hatmillió tonna föld érkezne, a hegy pedig annyi szén-dioxidot lehet képes megkötni, mint 190 hektárnyi erdő.

Ez is érdekelhet:

design | dizájn | olaszország | torino | építészet

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, hogyan hat a növekvő infláció és a mostani gazdasági helyzet az ingatlanpiacra

Hihetetlen, mivel bízta meg a norvég közútkezelő a neves építészirodát

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom