Close
Velence és Róma helyett inkább errefelé kalandozzunk Olaszországban!

Velence és Róma helyett inkább errefelé kalandozzunk Olaszországban!

Olaszország évszaktól függetlenül népszerű célpont, de abban biztosak lehetünk, hogy a nyár áll a négyes lista élén. És abban is, hogy a közkedvelt helyek nem csak élettel, hanem turistákkal is megtelnek a forró időszak közeledtével, éppen ezért három olyan desztinációt ajánlunk, melyeket nem feltétlenül az elsők között említenek az útikönyvek. 

Trentino

A sízők és a snowboardosok bizonyára becsukott szemmel is eltalálnak Európa egyik legszebb téli játszóterére, elvégre a Dolomitoknál nem sok kedveltebb havas célpont létezik a kontinensen. A tél lassú távoztával sem szűkülnek a lehetőségek: a gyönyörű völgyben ilyenkor a lesiklók helyét átveszik a kajakosok és a raftingolók, de ha szeretnénk szárazon megúszni a hegyi kalandokat, megmászhatjuk a csúcsokat, túrázhatunk a hegyek lábánál, lehet kerékpározni, siklóernyőzni, sőt bungee jumpingolni is.

Trentino-Alto Adige régió területének jelentős része ezer méter felett fekszik, igazi vonzerejét természeti és kulturális sokszínűsége adja.

Az épületektől az éttermi kínálatig egyszerre jelenti a hűvös Alpokat és a mediterrán vidéket, tehát az osztrák hagyományok keverednek az olasz szokásokkal.

Családias hangulatú vendéglátóhelyek jellemzik, illetve mintegy négyszáz kastély rejtőzik a térségben, melyek egy része szállodaként funkcionál. Érdemes felkeresni Adamello Brenta vagy Stelvio környékét – utóbbit inkább autóval.

Nyugat-Szicília

Szépséges és változatos, három tenger által körülölelt sziget, ami annyi csodát rejt magában, hogy egyszerűen lehetetlen pár nap alatt felfedezni.

A népszerű, és tavasz végétől zsúfoltabb Palermo vagy Catania helyett viszont tanácsos inkább nyugat felé kanyarodni Agrigento és Trapani felé.

Utóbbi lenyűgöző tengerparti sétányával és az Erice-heggyel hívogat, mint ahogy az elegáns barokk palotákkal teli hangulatos belvárosában is nagy élmény andalogni. A közeli Egadi-szigetek és a sómedencékkel ellátott sókitermelők ellenben komolyabb kirándulást igényelnek. Agrigentót az UNESCO Világörökségének részét képező régészeti parkja rakta fel a térképre, a környék Szicília leglátványosabb archeológiai lelőhelyeinek egyike.

Urbino

Olaszország szó szerint rejtett kincseinek egyike, mert nem egyszerű megközelíteni a dombra épült, fallal körülvett reneszánsz kisvárost. A falat még a középkorban építették, de a hagyományokat a lépcsőzetes, macskaköves utcák is őrzik a belvárosban, mely szintén az UNESCO Világörökségének oltalma alatt áll.

Bár Urbino tele van történelmi emlékekkel, ennek inverzeként fiatalos, lüktető városnak is számít, mivel egyeteme miatt rengeteg tanuló tölti meg a vendéglátó- és szórakozóhelyeket.

A kellemes éghajlatú, festői tájakkal körbevett Urbino legismertebb jelképe a Dózse Palota, ahol többek között a Tiziano és Raffaello képeit őrző Nemzeti Galéria működik.

Apropó Raffaello: a festészet rajongói a Via Raffaello 57-es számot pötyögjék be az útvonaltervezőbe, ott található ugyanis a háza, ahol a reneszánsz egyik legnagyobb mestere élt.

(Fotók: Unsplash, Freeimages, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Több korlátozáson is jelentősen enyhítettek már ebben a szomszédos országban
Ilyen programlehetőség még nem volt a Buckingham Palota történetében
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom