Close
Török építészek terveztek epikus butikhotelt egy norvég sziklafal szélére

Török építészek terveztek epikus butikhotelt egy norvég sziklafal szélére

A Hayri Atak stúdió építészei elképesztően látványos tervekkel rukkoltak elő. Azt nem tudjuk, hogy az elképzelések megvalósulhatnak-e valaha, az viszont egészen biztos, hogy nem a tériszonyosoknak készült.

A Norvégia délnyugati részén található Szószék-szikla (norvégül Preikestolen) jelenleg is közkedvelt turistalátványosságnak számít, hiszen az odalátogatók 604 méteres magasságból csodálhatják meg a fjordokkal tarkított tájat. Ha ennek a sziklának az oldalába még egy brutálisan látványos butikhotelt is építenének, valószínűleg még többen keresnék fel a valóban gyönyörű helyet.

Egy török stúdió, a Hayri Atak eljátszott a gondolattal, és elképesztően látványos terveket készítettek. Az elképzeléseik szerint néhány hatalmas erkély segítségével még fantasztikusabb kilátást lehetne nyújtani a látogatóknak. A hotel legfelső szintjére egy kilátópontot terveztek, ahol üdvözölnék a vendégeket az épület bejáratánál.

Az alatta lévő három szinten kapnának helyet a szobák, amelyekhez íves erkélyeket terveztek, hogy azokra kilépve bárki megcsodálhassa a környező sziklákat és fjordokat, Norvégia talán legszebb arcát.

A koncepció legizgalmasabb eleme pedig a legalsó szinten kapott helyet: egy keskeny és hosszú medence, amely a végtelenbe nyúlik. Egyszerre félelmetes, izgalmas és látványos.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Hayri Atak)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom