Close
Török építészek terveztek epikus butikhotelt egy norvég sziklafal szélére

Török építészek terveztek epikus butikhotelt egy norvég sziklafal szélére

A Hayri Atak stúdió építészei elképesztően látványos tervekkel rukkoltak elő. Azt nem tudjuk, hogy az elképzelések megvalósulhatnak-e valaha, az viszont egészen biztos, hogy nem a tériszonyosoknak készült.

A Norvégia délnyugati részén található Szószék-szikla (norvégül Preikestolen) jelenleg is közkedvelt turistalátványosságnak számít, hiszen az odalátogatók 604 méteres magasságból csodálhatják meg a fjordokkal tarkított tájat. Ha ennek a sziklának az oldalába még egy brutálisan látványos butikhotelt is építenének, valószínűleg még többen keresnék fel a valóban gyönyörű helyet.

Egy török stúdió, a Hayri Atak eljátszott a gondolattal, és elképesztően látványos terveket készítettek. Az elképzeléseik szerint néhány hatalmas erkély segítségével még fantasztikusabb kilátást lehetne nyújtani a látogatóknak. A hotel legfelső szintjére egy kilátópontot terveztek, ahol üdvözölnék a vendégeket az épület bejáratánál.

Az alatta lévő három szinten kapnának helyet a szobák, amelyekhez íves erkélyeket terveztek, hogy azokra kilépve bárki megcsodálhassa a környező sziklákat és fjordokat, Norvégia talán legszebb arcát.

A koncepció legizgalmasabb eleme pedig a legalsó szinten kapott helyet: egy keskeny és hosszú medence, amely a végtelenbe nyúlik. Egyszerre félelmetes, izgalmas és látványos.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Hayri Atak)

kilátás | látványterv | szikla | norvégia | látványosság

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram