Close
Ezek a butikhotelek újraírják az egyéjszakás kaland fogalmát

Ezek a butikhotelek újraírják az egyéjszakás kaland fogalmát

Miért is ne aludhatnánk egyszer-kétszer szokatlan környezetben, a komfortzónából kimozdulva? Mutatunk hét butikhotelt szerte a nagyvilágból, melyek túlmutatnak az átlagon, és élményt adnak a pihenés mellé.

Shipwreck Lodge

Sivatagi homokdűnék és hatalmas állati csontvázak között tölteni az éjszakát inkább a rémálmainkban szokás, de aki szeretné a valóságban is kipróbálni ezt a lehetőséget, megteheti Namíbiában.

A világ legnagyobb homokdűnéi között épült fel az elsőre bizarr körülményeket kínáló szálláshely; a misztikus hatást keltő épület dizájnját ezek a hajóroncsok és csontvázak ihlették.

Barefoot Luxury

Egy tucat kőburkolatú villát rejt ez a szálloda a Zöld-foki Köztársaságban.

Baia de João d’Evora városában furcsa holdbéli tájat idéző hangulatban húzták fel a semleges tónusú belső terekkel és a helyi hagyományokra reflektáló bútorokkal felöltöztetett hotelt, melyben padlótól a mennyezetig érő ablakokból pazar kilátás nyílik az Atlanti-óceánra.

Punta Caliza

Az autómentes halászfaluhoz tartozó pompás kis butikhotel kizárólag hajón vagy csónakon közelíthető meg.

Holbox szigetén tizenkét fehérre meszelt, nádtetős és privát medencével rendelkező, tradícionális maja építészeti vonalakat követő lakosztályból válogathatnak a vendégek.

The Kumaon

Részben bambuszok fedik a Nanda Devi hegyei között ezerhatszáz méter tengerszint feletti magasságban húzódó indiai szálloda homlokzatát.

Az épület enteriőrje szándékosan rusztikus egyszerűséget sugall, cserébe a szállóvendégek a Himalájában gyönyörködhetnek, ha elhúzzák a függönyt.

Al Faya

Egy kicsit szembemegy az Egyesült Arab Emirségekben megszott pompával ez a sivatag közepén felhúzott szálloda, melyben mindössze öt szobát nyitottak meg, és amely a homokvihartól a kánikuláig mindenfajta viszontagságos időjárásnak ellenáll.

A rozsdaszínű acélelemekkel kiegészített főépületben étkező, recepció, könyvtár és tetőterasz is található, no meg az alapszolgáltatások közé sorolt gyógyfürdők, melyekben szabadtéri és fedett sós vízű medencék segítik a tökéletes regenerációt.

White Desert

Íme egy jégkunyhókból álló luxuskemping az Antarktiszon.

Persze nem megfagyott hóból épültek a kis menedékek, és nemcsak egy plédet találni odabent, hanem csupa-csupa kényelmi célt szolgáló felszerelést a fából készült bútorokon át a szőrmetakarókig.

Igazi sarki kalandokra lehet indulni: síelni, túrázni, pingvineket megfigyelni, hogy aztán esténként bekuckózzunk a melegbe.

The Pumphouse

Amilyen elszigeteltnek, legalább annyira hangulatosnak tűnik a tó közepén berendezett tasmániai hotel, ahová egy kétszázötven méter hosszú betonmóló vezet a szárazföldről.

Eredetileg egy víziturbinákat kiszolgáló üzletként működött a negyvenes években, most pedig bájos kis szállodaként üzemel saját étteremmel, bárral, és természetesen tóra néző, fantasztikus kilátású szobákkal.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom