Close
Sós vízű medencévél hívogat ez a sivatag közepén kinőtt robusztus szálloda

Sós vízű medencévél hívogat ez a sivatag közepén kinőtt robusztus szálloda

Egy kicsit szembemegy az Egyesült Arab Emirségekben megszott pompával ez a sivatag közepén felhúzott szálloda, melyben mindössze öt szobát nyitottak meg.

Mintha mostanában kezdenék úgy igazán fölfedezni arrafelé az ökoturizmus örömeit, amire az egyik legújabb és legjobb példa az Alvaah hegy lábánál, a Sardzsa sivatag homokdűnéi között átadott Al Faya Lodge & Spa. A szálloda az országszerte több helyen butikhoteleket működtető Sharjah Collectionhöz tartozik.

Maga a kőépület nem a semmiből nőtt ki a földből, hanem még az 1960-as években épült. Két részre tagolódott, egy kávézóra és egy élelmiszerboltra, új formáját a londoni és dubaji irodát is üzemeltető Anarchitectnek köszönheti. A stúdió alapítója szerint rengeteg biofarm és síremlék található az országban, melyek vonzzák a természeti értékek és a történelmi örökség iránt érdeklődőket.

A homokvihartól a kánikuláig mindenfajta viszontagságos időjárásnak ellenálló masszív és robusztus szállodában csupán öt szobában lehet elhelyezni a vendégeket, cserébe mindegyik modern berendezéssel, privát tetőablakkal és kortárs dizájnnal csábítgat, kialakításának köszönhetően védelmező árnyékot is képes adni.

A rozsdaszínű acélelemekkel kiegészített főépületben étkező, recepció, könyvtár és tetőterasz is található, no meg az alapszolgáltatások közé sorolt gyógyfürdők, melyekben szabadtéri és fedett sós vízű medencék segítik a tökéletes regenerációt.

Visszafogott és letisztult hely az Al Faya Lodge & Spa, ahol bármikor szívesen eltöltünk pár éjszakát, hogy a  tetőteraszon elmerengve figyeljük a sivatagban lenyugvó nap által színesre festett égboltot.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom