Close
Ezek az ananászos, mangós quesadillák a trópusokra repítenek

Ezek az ananászos, mangós quesadillák a trópusokra repítenek

Ezekben a főételekben minden megtalálható, ami a hawaii konyhát jellemzi. A barbecue szósz csípős ízét édes ananásszal és opcionálisan jalapenóval is kombinálják, hogy aztán a még több ananászt, mangót és avokádót tartalmazó guacamole tegye teljessé.

A quesadillák hozzávalói:

  • 30 dekagramm csirkemell filé
  • 4 db teljes kiőrlésű lisztből készült tortilla
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1/3 friss ananász meghámozva, felszeletelve
  • 1/2 csésze BBQ szósz
  • 2 evőkanál ananászlé
  • 2 evőkanál limelé
  • 2 evőkanál friss koriander apróra vágva
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1 csészényi főtt rizs
  • opcionálisan jalapeño paprika
  • 20 dekagramm cheddar sajt

Ananászos, mangós guacamole hozzávalói:

  • 2 db avokádó meghámozva, kimagozva
  • 1/4 friss ananász meghámozva, felszeletelve
  • 1/2 mangó meghámozva, felszeletelve
  • 3-4 darab koktélparadicsom kockára vágva
  • 3 db újhagyma apróra vágva
  • 1 evőkanál friss koriander apróra vágva
  • 1 lime leve
  • 1 evőkanál ananászlé
  • só és bors

Elkészítése:

Első lépés: A grillt közepesen magas hőmérsékletűre melegítjük.

Második lépés: Egy kis tálban összekeverjük a BBQ szószt, az ananászlevet, a lime levét, a koriandert, a sót és a borsot.

Harmadik képés: A csirkét bedörzsöljük a BBQ szósz felével, majd grillen oldalanként 6-8 percig sütjük. Ezzel párhuzamosan szintén a rácsra helyezzük az ananász-szeleteket és a fél vöröshagymát, hogy oldalanként 4 percig süssük. Amikor az alapanyagok megsültek, levesszük a rácsról és 5 percig hűlni hagyjuk.

Negyedik lépés: Amikor a hozzávalók kihűltek, feldaraboljuk az ananászt, a hagymát és széttépkedjük a csirkét is. Félretesszük.

Ötödik lépés: Elkészítjük az ananászos-mangós guacamole-t. Az avokádót összetörjük egy közepes méretű tálban, hozzáadjuk az ananászt, a mangót, a paradicsomot, a zöldhagymát, a koriandert, a lime levét és az ananászlevet. Összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük.

Hatodik lépés: Egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a tortillát, megszórjuk reszelt sajttal, majd egyenletesen eloszlatjuk a tetején a rizst. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkét, az ananászt és a hagymát. Ezután opcionálisan megszórjuk egy kevés jalapeñóval és még egy kis sajttal. Lefedjük egy másik tortillával.

Hetedik lépés: Addig sütjük, amíg az alja ropogós és aranybarna nem lesz, majd óvatosan megfordítjuk, és további 2-3 percig sütjük. A maradék BBQ-szósszal és az ananászos, mangós guacamole-val kínáljuk.

A klubszendvics pedig az egyik legnépszerűbb strandétel Európában. Legyen szó a Balatonról, a görög strandokról vagy Horvátország partjairól, a büfék kínálatában rendre megtalálhatjuk. A népszerűsége annak köszönhető, hogy nem spórolnak ki belőle semmit: a sonka, a szalonna mellett a lédús paradicsom, a ropogós saláta és az olvadt sajt teszi teljessé.

(Forrás: Foxnews, fotók: Getty Images)

 

recept | ananász | quesadillák | mangó | tipp

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram