Ezekben a főételekben minden megtalálható, ami a hawaii konyhát jellemzi. A barbecue szósz csípős ízét édes ananásszal és opcionálisan jalapenóval is kombinálják, hogy aztán a még több ananászt, mangót és avokádót tartalmazó guacamole tegye teljessé.
A quesadillák hozzávalói:
- 30 dekagramm csirkemell filé
- 4 db teljes kiőrlésű lisztből készült tortilla
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1/3 friss ananász meghámozva, felszeletelve
- 1/2 csésze BBQ szósz
- 2 evőkanál ananászlé
- 2 evőkanál limelé
- 2 evőkanál friss koriander apróra vágva
- 1/4 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 1 csészényi főtt rizs
- opcionálisan jalapeño paprika
- 20 dekagramm cheddar sajt
Ananászos, mangós guacamole hozzávalói:
- 2 db avokádó meghámozva, kimagozva
- 1/4 friss ananász meghámozva, felszeletelve
- 1/2 mangó meghámozva, felszeletelve
- 3-4 darab koktélparadicsom kockára vágva
- 3 db újhagyma apróra vágva
- 1 evőkanál friss koriander apróra vágva
- 1 lime leve
- 1 evőkanál ananászlé
- só és bors
Elkészítése:
Első lépés: A grillt közepesen magas hőmérsékletűre melegítjük.
Második lépés: Egy kis tálban összekeverjük a BBQ szószt, az ananászlevet, a lime levét, a koriandert, a sót és a borsot.
Harmadik képés: A csirkét bedörzsöljük a BBQ szósz felével, majd grillen oldalanként 6-8 percig sütjük. Ezzel párhuzamosan szintén a rácsra helyezzük az ananász-szeleteket és a fél vöröshagymát, hogy oldalanként 4 percig süssük. Amikor az alapanyagok megsültek, levesszük a rácsról és 5 percig hűlni hagyjuk.
Negyedik lépés: Amikor a hozzávalók kihűltek, feldaraboljuk az ananászt, a hagymát és széttépkedjük a csirkét is. Félretesszük.
Ötödik lépés: Elkészítjük az ananászos-mangós guacamole-t. Az avokádót összetörjük egy közepes méretű tálban, hozzáadjuk az ananászt, a mangót, a paradicsomot, a zöldhagymát, a koriandert, a lime levét és az ananászlevet. Összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük.
Hatodik lépés: Egy serpenyőben olajat hevítünk, rátesszük a tortillát, megszórjuk reszelt sajttal, majd egyenletesen eloszlatjuk a tetején a rizst. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkét, az ananászt és a hagymát. Ezután opcionálisan megszórjuk egy kevés jalapeñóval és még egy kis sajttal. Lefedjük egy másik tortillával.
Hetedik lépés: Addig sütjük, amíg az alja ropogós és aranybarna nem lesz, majd óvatosan megfordítjuk, és további 2-3 percig sütjük. A maradék BBQ-szósszal és az ananászos, mangós guacamole-val kínáljuk.
A klubszendvics pedig az egyik legnépszerűbb strandétel Európában. Legyen szó a Balatonról, a görög strandokról vagy Horvátország partjairól, a büfék kínálatában rendre megtalálhatjuk. A népszerűsége annak köszönhető, hogy nem spórolnak ki belőle semmit: a sonka, a szalonna mellett a lédús paradicsom, a ropogós saláta és az olvadt sajt teszi teljessé.
(Forrás: Foxnews, fotók: Getty Images)
recept | ananász | quesadillák | mangó | tipp
Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni
Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!