Close
180 ezer forint/éjszakáért kínáltak egy kertben felállított sátrat az Airbnb-n

180 ezer forint/éjszakáért kínáltak egy kertben felállított sátrat az Airbnb-n

Messzire gurult a gyógyszer.

Van ugyebár a természetben luxussátrazást megtestesítő glamping műfaj, de amit Sydney-nél, a Warriewood Beach-nél kínált valaki, az nagyon nem meríti ki a glamour részét a fogalomnak, csak a campingét (és a teljes arcpirítást). Történt ugyanis, hogy egy szállásadó az Airbnb-n a hátsó kertjében felállított, teljesen mezei sátrat kínálta egészen horribilis és szürreális áron: 400 fontért, azaz kb. 180 ezer forint/éjszakáért.

Ha még nem lenne elég extrém az ajánlat, tudta fokozni: az ár vendégenként értendő, tehát ha hárman foglalnák le a “szállást”, akkor a sátor 764 fontba, azaz 343 ezer forint/éjszakába kerülne, mindehhez pedig egy 101 fontos, azaz 45 ezer forintos takarítási díj is járul.

A Caity néven regisztrált Airbnb felhasználó, aki rátalált a szállásra, először azt hitte, valami hihetetlen glamping élményt kínálnak ilyen áron. De nem: egy teljesen sima sátor volt az ajánlat egy kert hátsó részében, ahol már egy ideje a füvet sem nyírták.

A szállás a “sátrazz kényelmesen és autentikusan a csillagok alatt egy vízhatlan sátorban” meggyőző szöveggel hirdette magát. Mikor Caity írt a tulajdonosnak az extrém árról érdeklődve, azt a választ kapta, hogy (sic!):

“a telek igen tágas, és sok helyen leteheted a sátrad, valamint gyönyörű óceáni és völgyre néző kilátás is vár, szépek a fények, és az óceánt is lehet hallani”.

A szállásadó emellett hálózsákot és takarókat biztosított volna, valamint egy „nagy kék medencét” is igénybe lehet venni, mellyel válaszában indokolta a magas árat.

Az Independent magazin kapcsolatba lépett az Airbnb-vel, akik azóta levették a szállást az oldalukról, úgyhogy csak a Caity által készített screenshotok maradtak a hirdetésből, amit sajnálunk, azért megnéztük volna a maga teljességében, mi kerül 180 ezer/éjszakába egy kerti sátron.

(A nyitókép illusztráció, fotó: Getty, forrás: Independet)

sátor | ausztrália | airbnb | szállás

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram