Close
Ezek a világhírű attrakciók a legjobbak távmunkához

Ezek a világhírű attrakciók a legjobbak távmunkához

Nem feltétlenül a legpraktikusabbak, de nem is szokványosak.

Nem muszáj trükközni a háttérbeállítással a Zoom-mítingen, ha egy turistalátványosság előtt pózolva jelentkeznénk be a megbeszélésre. Ehhez minimum két dolog kell: elutazni oda, illetve bivalyerős internet-kapcsolat.

A jelerősséget és a wifi-elérhetőséget mérő Uswitch jóvoltából készült friss tanulmány sokat segít megtalálni a tökéletes helyet. A társaság megvizsgálta a turisztikai szempontból legfontosabb szpotokat, hogy azokon milyen jelerősségre és netkapcsolatra számíthatunk, ha éppen onnan akarjuk felhívni a családot, vagy bejelentkeznénk a hétindító nagymítingre.

Aki esetleg a kínai nagy fal környékéről tervez hívást kezdeményezni, vagy Facebook-élőzni, alaposan gondolja át, mert hiába vezeti a legtöbb mobilszámot magáénak tudó országok listáját Kína, a Nagy Fal a legrosszabb minőségű internet-kapcsolattal rendelkező helyek egyike. Az odalátogatók csupán  2 Mbps adatátviteli sebességgel számolhatnak – ami megdöbbentő ahhoz képest, ha belegondolunk, hogy országos átlagban ugyanez 148 Mbps. Hogy ezt az adatot a hétköznapi életben nagyjából el tudjuk helyezni, ilyen sebesség mellett egy háztartásban egyszerre hat különböző eszközön tudnak ultra-HD-ben streamelni a családtagok.

A legrosszabb helyek listáján szerepel még az isztambuli kék mecset, a kambodzsai Angkor, a jordániai Petra romvárosa, és az agriai Tádzs Mahal is.

Ami viszont a legjobbakat illeti, a rengeteg ingyenes wifihelynek, valamint a szupergyors 4G-nek köszönhetően a Golden Gate híd, a Szabadság-szobor és a Sydney-i Operaház teljesített kiemelkedően, ez a három látványosság foglalja el a dobogó első három helyét.

Legjobb európainak a negyedikként befutott Eiffel-torony számít, melynek környékén a 31 Mbps-os internetsebességnek és a rengeteg ingyenesen elérhető wifinek köszönhetően a távoli munkavégzés nem okozhat gondot.

Barcelona a tenger mellett gazdag történelmet és kultúrát kínál, így nem csoda, hogy minden évben rengeteg turista áramlik a városba. Ha a barcelonai hőségben egy kultikus hely szomszédságában készítenénk el mondjuk egy prezit, akkor a La Sagrada Familia közelébe huppanjunk le a laptoppal, ott ugyanis 31 Mbps-al hasít a net.

London világszerte az egyik legjobb 5G-hálózattal rendelkezik, ennek ellenére a népszerű Buckingham Palota csak a hetedik helyen áll az összesített listán, 23 Mbps-os internetsebességgel.

“Ha valamit megtanultunk az elmúlt egy év alatt, az az, hogy milyen gyorsan tudunk alkalmazkodni a távmunkához. Persze nem feltétlenül praktikus egy turistalátványosságból dolgozni, de egyedülálló lehetőséget jelent a munkavállalóknak, hogy kiszakadjanak a megszokott környezetből, a 9-től 5-ig tartó irodai, vagy otthoni életből” – mondta Catherine Hiley, az Uswitch.com szakértője.

A koronavírus egy éve szorít bennünket keretek közé. Ha másra nem is, a távmunka terjedésére azonban pozitív hatást gyakorolt, hiszen az otthoni munkavégzés az elmúlt időszakban egyre gyakoribbá és egyre elterjedtebbé vált. Lehet, hogy mire lecseng a világjárvány, ez lesz az új normális?

(Forrás: EuroNews, fotók: Pixabay, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Két évvel a járvány kitörése után bevezeti első korlátozásait ez a távoli ország
Az alacsony átoltottság miatt nem enyhítenek a korlátozásokon a szomszédban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom