Close
Ezek a világhírű attrakciók a legjobbak távmunkához

Ezek a világhírű attrakciók a legjobbak távmunkához

Nem feltétlenül a legpraktikusabbak, de nem is szokványosak.

Nem muszáj trükközni a háttérbeállítással a Zoom-mítingen, ha egy turistalátványosság előtt pózolva jelentkeznénk be a megbeszélésre. Ehhez minimum két dolog kell: elutazni oda, illetve bivalyerős internet-kapcsolat.

A jelerősséget és a wifi-elérhetőséget mérő Uswitch jóvoltából készült friss tanulmány sokat segít megtalálni a tökéletes helyet. A társaság megvizsgálta a turisztikai szempontból legfontosabb szpotokat, hogy azokon milyen jelerősségre és netkapcsolatra számíthatunk, ha éppen onnan akarjuk felhívni a családot, vagy bejelentkeznénk a hétindító nagymítingre.

Aki esetleg a kínai nagy fal környékéről tervez hívást kezdeményezni, vagy Facebook-élőzni, alaposan gondolja át, mert hiába vezeti a legtöbb mobilszámot magáénak tudó országok listáját Kína, a Nagy Fal a legrosszabb minőségű internet-kapcsolattal rendelkező helyek egyike. Az odalátogatók csupán  2 Mbps adatátviteli sebességgel számolhatnak – ami megdöbbentő ahhoz képest, ha belegondolunk, hogy országos átlagban ugyanez 148 Mbps. Hogy ezt az adatot a hétköznapi életben nagyjából el tudjuk helyezni, ilyen sebesség mellett egy háztartásban egyszerre hat különböző eszközön tudnak ultra-HD-ben streamelni a családtagok.

A legrosszabb helyek listáján szerepel még az isztambuli kék mecset, a kambodzsai Angkor, a jordániai Petra romvárosa, és az agriai Tádzs Mahal is.

Ami viszont a legjobbakat illeti, a rengeteg ingyenes wifihelynek, valamint a szupergyors 4G-nek köszönhetően a Golden Gate híd, a Szabadság-szobor és a Sydney-i Operaház teljesített kiemelkedően, ez a három látványosság foglalja el a dobogó első három helyét.

Legjobb európainak a negyedikként befutott Eiffel-torony számít, melynek környékén a 31 Mbps-os internetsebességnek és a rengeteg ingyenesen elérhető wifinek köszönhetően a távoli munkavégzés nem okozhat gondot.

Barcelona a tenger mellett gazdag történelmet és kultúrát kínál, így nem csoda, hogy minden évben rengeteg turista áramlik a városba. Ha a barcelonai hőségben egy kultikus hely szomszédságában készítenénk el mondjuk egy prezit, akkor a La Sagrada Familia közelébe huppanjunk le a laptoppal, ott ugyanis 31 Mbps-al hasít a net.

London világszerte az egyik legjobb 5G-hálózattal rendelkezik, ennek ellenére a népszerű Buckingham Palota csak a hetedik helyen áll az összesített listán, 23 Mbps-os internetsebességgel.

“Ha valamit megtanultunk az elmúlt egy év alatt, az az, hogy milyen gyorsan tudunk alkalmazkodni a távmunkához. Persze nem feltétlenül praktikus egy turistalátványosságból dolgozni, de egyedülálló lehetőséget jelent a munkavállalóknak, hogy kiszakadjanak a megszokott környezetből, a 9-től 5-ig tartó irodai, vagy otthoni életből” – mondta Catherine Hiley, az Uswitch.com szakértője.

A koronavírus egy éve szorít bennünket keretek közé. Ha másra nem is, a távmunka terjedésére azonban pozitív hatást gyakorolt, hiszen az otthoni munkavégzés az elmúlt időszakban egyre gyakoribbá és egyre elterjedtebbé vált. Lehet, hogy mire lecseng a világjárvány, ez lesz az új normális?

(Forrás: EuroNews, fotók: Pixabay, Getty Images)

világhírű | távmunka | dolgozni | látnivalók | internet

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram