Új dizájnbolt nyílik augusztusban Veszprémben

A KUNSZT! nyílt pályázaton hirdet bemutatkozási és árusítási lehetőséget kortárs tervezőknek.

2021. augusztus elején nyílik a KUNSZT!, Veszprém új dizájnboltja, galériája, brunch-bisztró-kávézója és közösségi tere. Az új hely Veszprém központjában, az Óváros téren, a patinás Rosenberg ház hatalmas saroküzletében lesz. Az alapítók igazi kreatív központot ígérnek, ahol a 2023-as kulturális fővárosban találkozhat egymással kortárs dizájn, közösségi élmény, a balatoni jellegzetességek és finom ételek. A KUNSZT! és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa most közös pályázatot írt ki magyar tervezők, dizájnerek és iparművészek számára.

Mi a KUNSZT?

A KUNSZT! Veszprém igazi jellegzetessége lesz, ahol a közönség központi fekvésű, könnyen elérhető helyen, igényes környezetben lehet válogatni a környékhez és a Balatonhoz kötődő iparművészek és dizájnerek egyedi alkotásai között. A KUNSZT! különlegességét pop-up store koncepciója, workshopjai, közösségi programjai és az ezekhez illeszkedő kifinomult gasztronómiai kínálata adja majd. A lokálpatrióta, mégis multikulturális környezetben a veszprémiek bármely napszakban otthonosan élhetnek társasági életet, a turisták pedig elvegyülhetnek a város kulturális életében.

A KUNSZT! alapítói között ott van a balatoni dizájn régóta elismert márkája, az Art Hekk. A hely legfontosabb partnere és támogatója a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa – létrejöttét is ez utóbbi Utcakép Fejlesztési Programjának köszönheti.

Bemutatkozási lehetőség

A KUNSZT! és a VEB2023 most közös pályázatot hirdet. A pályázat lehetőséget kínál arra, hogy a kortárs magyar dizájnerek bemutathassák munkáikat a KUNSZT! kínálatában. A KUNSZT! nemcsak egy bolt a sok közül. Minőségi árukészletetet, központi helyszínt, igényes, látványos, a munkákat kiemelő környezetet, értő közönséget, a csoportos megjelenésen túl egyedi bemutatkozási lehetőseget, pop-upot vagy workshopot és komoly figyelmet, illetve nagyon kedvező értékesítési konstrukciót kínál.

Kiket várnak a pályázatra?

Olyan magyar tervezőket, dizájnereket, iparművészeket, akik egyedi, limitált, kisszériás termékeket alkotnak, és munkáikon felismerhető a veszprémi és balatoni kötődés. Akik legalább két éves szakmai múlttal bírnak, és jelen vannak designvásárokon, kiállításokon. És akiknek zsűrizésre alkalmas termékportfólójuk van. Előny, ha exkluzív, máshol még be nem mutatott termékkel jelentkeznek, ha vállalnak tárgyaikhoz kapcsolódó workshopokat és ha a tárgyak az újrahasznosítás és a fenntarthatóség jegyében készülnek.

A zsűri

A pályázatokat komoly szakemberekből álló négytagú zsűri bírálja el. A zsűri tagjai között ott van Can Togay Balázs Béla-díjas filmrendező, egyetemi oktató, kulturális diplomata, a VEB2023 EKF program művészeti és kreatív főtanácsadója, Tóth Andrej Aranyrajzszög-díjas grafikus és képzőművész, a KUNSZT és az Art Hekk alapítója, Winkler Nóra műsorvezető, művészeti író, árverésvezető és Zabó Péter a VEB2023 EKF art directora.

Meddig és hogyan lehet jelentkezni?

Pályázni a [email protected] email-címre küldött szakmai önéletrajzzal és fényképes termékportfólióval lehet 2021. június 30., szerda éjfélig. A zsűri várhatóan 2021. július 7-ig hozza meg döntését. A KUNSZT! augusztus elején nyílik Veszprémben, az Óváros tér 1. Alatt, a Rosenberg házban.

kunszt | dizájn | veszprém

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom