Close
Újabb koronavírus-hullám robbant ki az országban, elképesztő, mennyi új fertőzöttel számolnak Kínában

Újabb koronavírus-hullám robbant ki az országban, elképesztő, mennyi új fertőzöttel számolnak Kínában

Több tízmilliós heti esetszám a Covid-19 új hullámának feltűnését jelzi Kínában, Pekingben is terjedőben van a koronavírus-fertőzés – adta hírül az Infostart a kínai hatóságokra hivatkozva.

Csung Nan-san vezető kínai epidemiológus becslése szerint június végére, az újabb hullám becsült csúcsára mintegy hatvanötmillió új fertőzöttre kell számítani hetente. Az állami médiában idézett szakember jelenleg

negyvenmillióra teszi az újonnan fertőzöttek számát hetente.

Úgy tudni, az ország egyes részein már figyelmeztették az iskolákat, hogy tegyenek intézkedéseket a mostani vírusváltozat, az XXB omikron terjedésének megelőzésére. Szakértők szerint az 1,4 milliárdos népességű Kínában a lakosság 80-90 százaléka a tavaly decemberi és idén januári hullámban ugyan átesett a fertőzésen, de az immunitás szintje mostanra feltételezhetően csökkent.

A kínai hatóságok szerdán elhalasztották a halálozási adatok tavalyi utolsó negyedéves adatainak közzétételét.

(Forrás: Infostart, fotó: Getty)

pandémia | covid-19 | járványhullám | járvány | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram