Close
Új, multifunkciós gyalogos és kerékpáros Duna-híd épül

Új, multifunkciós gyalogos és kerékpáros Duna-híd épül

Gyaloghíd, biciklis átkelő, hotel, bevásárlóutca, irodák és közösségi terek fogják kitölteni a 6500 négyzetméter hasznos területű, zárt, acélszerkezetű hidat. A győztes pályázat az ARCVS koncepciója lett, ami egyben egy nagyon modern, urbánus kialakítást és formavilágot jelent, emellett olyan nagyságok előtt tiszteleg, mint a firenzei Ponte Vecchio és a velencei Rialto. A vajdasági Duna-híd projektneve Elbow Shadow, ami nem csak kellemes szójáték. 

1999 óta nem ível át híd ott a Duna fölött, hamarosan viszont újra lesz összeköttetés, méghozzá nem is akármilyen. Szimpla gyalogoshíd vagy autós forgalomra megálmodott építmény helyett egy igazi 21. századi koncepcióval rukkolt elő az ARCVS, ami egyesíti a praktikumot, az esztétikumot és a funkcionalitást.

Kétszáz méter hosszan húzódik majd az élettel teli híd, ahol ugyanúgy lehet majd vásárolni, sétálgatni, mint pár éjszakát eltölteni a benne kialakított szállodában.

Az Elbow Shadow név az úgynevezett könyökházakra utal, mely helyi jellegzetesség, és ezzel szeretnének a modern épület szellemiségéhez tradíciót is párosítani.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: ARCVS)

újvidék | dizájn | építészet | novi sad | közekedés

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram