Close
Kiszíneztek egy hidat Londonban, amitől minden arra járó boldog lett

Kiszíneztek egy hidat Londonban, amitől minden arra járó boldog lett

Újjáéledt és valósággal kivirult egy vasúti híd London déli részén, hála Yinka Ilori dizájnernek, aki az angol főváros építészeti fesztiváljának keretében színezte ki a Thessaly Road átkelőt.

A Wandsworth Road és a Nine Elms Lane között található híd korábban a tiltott építmények listáján szerepelt – mármint művészeti szempontból, azaz nem volt szabad hozzányúlni. Most lehetett, és milyen jól járt a környék az engedéllyel!

Elvégre egy unalmas, szürke és egyhangú építmény helyett kaptak egy vibráló, színekben gazdag hidat, melyet Happy Street névre keresztelt az alkotója.

Az önkormányzat egyébként jó ideje tervezte már a terület barátságosabbá tételét, a konkrét koncepciót végül Ilori a környékbeli lakosokkal és általános iskolásokkal közös ötletelések során álmodta meg.

Az éjjel kivilágított Happy Street Ilori első ilyen közösségi jellegű munkája. Összesen ötvenhat zománcozott panelből áll, és tizenhat különféle – olcsó és tartós – festéket használt fel hozzá.

“Rendkívül megtisztelő, hogy az első nyilvános projektemet itt, Elmesben, Battersea-ben készíthettem el. A munka legjobb és legfontosabb része egyértelműen a helyi közösséggel szervezett megbeszélések voltak, utána pedig teljesen elvarázsolt, amikor láttam a híd alatt átsétáló gyermekek boldog mosolyát” – mondta a londoni illetőségű lelkes alkotó, majd hozzátette, hogy remélhetőleg a híd a továbbiakban is boldogsággal tölti el azokat, akik a Happy Streeten járnak, és inspirációként szolgál majd a jövő generációját jelentő fiatal művészeknek.

Meglehetősen élénk színeket használt az installációhoz, amely a Temze alapból is csodálatos naplementéit hivatott megidézni azért, hogy arra ösztönözze az járókelőket, igyekezzenek jobban megismerni a környezetüket. Ez az egyik küldetése a Happy Streetnek, a másik pedig a közeljövőre vonatkozik, és remélhetőleg követendő példaként szolgál, már ami a világváros többi elhanyagolt épületét illeti.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

dizájner | híd | színes | london | installáció

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom