Hagyománytisztelő és multifunkcionális híd épül a Duna fölött Újvidéken

Vajdasági hagyományokat idéző hidat és egyben közösségi teret kap hamarosan a város.

Az ARCVS által megálmodott, Elbow Shadow néven futó projekt L alakú hídfőkkel tiszteleg a magyar időkben kialakult tradíció előtt. Stílusára olyan ikonikus európai átkelők voltak még hatással, mint a firenzei Ponte Vecchio vagy a Rialto, illetve az 1999-ben megsemmisült elődje.

Az L alakú könyöknek komoly hagyományai vannak arrafelé: a régi könyökházak az újvidéki gazdasági élet szimbólumának számítottak, illetve a kifejezés reflektál a korábban használt hosszmértékegységre is.

Nem csupán a szokásos funkcióját látja majd el a híd, mert némi közösségi életet is csepegtet majd Újvidék mindennapjaiba.

Összesen hatezer négyzetméternyi területet alakítanak ki a folyó felett, ahol így biciklis- és gyalogossávok, valamint irodák kapnak helyet – a szállodai rész a szárazföldön marad.

Ami a számokat illeti: tizenkét méter széles, tíz méter magas és kétszáz méter hosszú átkelő fogja díszíteni a látképet.

A folyóra néző legszebb kilátást a kikötő és a vár szomszédságában épülő acélkeretes híd vendéglátó egységeiben (étterem, kávézó) és üzleteiben találjuk majd.

Ez is érdekelhet:

Öt különleges híd Európából, melyen egyszer az életben át kell kelni

Az egyik fantasy-filmbe illő, a másikkal megviccelhetjük ismerőseinket, a harmadik meg olyan, mintha elsüllyedt volna a világ. Európa legszebb hídjai.

(Fotók: Archdaily)

koncepció | gyalogátkelő | közösségi tér | újvidék | acél

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom