Close
Tizenhárom vendégszerető hely a nagyvilágból egyedül utazóknak

Tizenhárom vendégszerető hely a nagyvilágból egyedül utazóknak

Nem való mindenkinek az egyedül utazás, hiszen ilyenkor kizárólag magunkra számíthatunk, másrészt elvész a közösen átélt élmények átbeszélésének lehetősége. Egyedül általában azok vágnak neki a világnak, akik önmagukat keresik, feszegetik a határaikat, vagy úgy érzik, válságba jutott az életük, és új impulzusokra van szükségük. Nekik ajánlunk tizenhárom olyan helyet, melyek szeretettel üdvözlik a magányosan érkezőt, és az átlagosnál nyitottabbak mondhatóak.

Queenstown, Új-Zéland

Elsősorban a kalandok miatt érdemes átszelni a fél világot Queenstownért.

Persze nem Új-Zéland Déli-szigete az egyetlen hely, ahol síelni, raftingolni és bungee jumpingolni lehet, a város viszont biztonságos, barátságos, és könnyű új barátságokat kötni, mert tele van jó értelemben vett hasonló őrültekkel.

Bécs

Az osztrák fővárosért alig pár órát kell utazniuk azoknak, akik a természet értékei helyett inkább a kulturális élményeket preferálják.

Bécsben száznál is több múzeumból lehet válogatni, nem beszélve a gyönyörű palotákról vagy a fantasztikus operaházról.

Reykjavík

A lenyűgöző Izlandot rengetegszer méltattuk már, maximálisan egyetértünk azokkal az ezt látni kell típusú listákkal, melyek az élmezőnybe teszik a tűz és a jég szigetét.

A főváros nem csupán azért jelenthet hibátlan bázist, mert onnan könnyedén elérhetőek a legfontosabb célpontok (Thingvellir Nemzeti Park vagy a Kék Lagúna), hanem elmélyedhetünk a helyi egyedi éttermek és bárok hangulatában.

Porto

Portugália élénk és vibráló városai tavasszal és nyáron is tökéletesek az egyedül utazóknak.

A tengerparti Portóban a napsütés mellett a messze földről ismert portugál borászatok jelentik a legfőbb vonzerőt, hogy az egész éjjel nyitva tartó bárokról ne is beszéljünk.

Kauai

Akkor érdemes eljönni a kis szigetre, ha nem a nyugágyban ejtőzést tervezzük fő napi programnak.

Szörfözés, strandolás, bálnamegfigyelés, kempingezés, túrázás, gasztrokalandok – Kauaiban nem lesz gond esténként az alvással.

Koppenhága

A hygge szülővárosának színes látványosságai tavasszal kelnek igazán életre, és akkor még nem említettük Koppenhága többi részét, a Michelin-csillagos éttermeket, a forró Tivoli szórakozónegyedet,

és a színpompás házakkal teli csatornák látványvilágát.

A belvárostól csupán néhány kilométerre található mesterséges strand, az Amager a dán főváros egyik legjobb helye, ahol ki lehet pihenni a fáradalmakat.

Kiotó

Kevésbé nyüzsgő és impulzív, mint mondjuk Tokió, kicsit lassabb és pihentetőbb.

Tavasszal egészen elképesztő élményben lehet részünk az egész országban a cseresznyefák virágzásakor, a gésa kultúrájáról és templomairól ismert tízezer szentély városában pedig mindent megkaphatunk, ami Japánt jelenti.

Portland

Ritkán bukkan fel a neve az amerikai bakancslistánkon, pedig a természet elég bőkezűen bánt Oregon állammal, amikor a csodákat osztotta (arrafelé található például az USA legmélyebb tava).

A Columbia folyó partján fekvő Portland méreteit tekintve a visszafogottabb városok közé tartozik, kedves, vendégszerető, egyedi atmoszférájú hely.

Firenze

Nem egyszerű a legfontosabbra leszűkíteni a firenzei látnivalókat, de azért megpróbáljuk: a dóm, Ponte Vecchio, Uffizi és Michelangelo Dávid-szobra tartozik a kihagyhatatlanok közé ebben a fantasztikus, múltból itt ragadt városban.

Könnyedén el lehet veszni benne egyedül is, de ha egyszer valahol el kell vesznünk, az Firenze legyen.

Vancouver

Tavasszal és nyáron a legjobb bevenni a hektikus időjárású kozmopolita nagyvárost.

A szaggatott vonalú félszigetre épült, fjordok és folyók által körbeölelt kétmilliós Vancouver a világ legélhetőbb városainak egyike, tele zöldterületekkel, kisvárosi jellegű negyedekkel, jó fej emberekkel és bámulatos esti fénykavalkáddal.

Helsinki

A világ legboldogabb országában egészen biztosan jól érezhetjük magunkat akkor is, ha egyedül vágunk neki.

Még bőven el lehet csípni a sarki fényt, bármikor kipróbálhatjuk gyakorlatilag bárhol az autentikus finn szaunát, de eltölthetjük az időt a világ egyik legszebb könyvtárában is.

Santiago

Igazi dél-amerikai klasszikus mesélő történelemmel, háttérben figyelő hatalmas hegyekkel,

tehát tökéletes úti cél arra az esetre, ha egyszerre szeretnénk egy szeletet a nagyvárosi életből és a természetből.

Az ötmillió lakosú chilei főváros minden szegletében hozza a kontinens hangulatát.

Dublin

Kockaköves utcák, élénkzöld parkok, art deco kávézók…

És a lényeg csak ezután jön: az igazi dublini életet az ősöreg kocsmákban lehet megtapasztalni, ahol barátságos helyiek és haverkodni kész turisták társaságában hörpinthetjük egymás után a söröket olyan helyeken, mint a templomi hangulatú Church Bar and Restaurant, vagy az éjszakai pörgés alaphelyszíne, a Temple Bar.

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom