Close
Mutatunk néhány helyet, amelyek miatt Európa egyik legnépszerűbb országa lett Portugália

Mutatunk néhány helyet, amelyek miatt Európa egyik legnépszerűbb országa lett Portugália

Portugália Európa egyik leglátogatottabb országa, melyet idilli környezetének, megfizethető utazási költségeinek és nem utolsósorban különleges látnivalóinak köszönhet. Nézzük, melyek a kihagyhatatlan pontjai!

Azori-szigetek

A kilenc vulkanikus eredetű szigetből álló Azori-szigetek fő látványosságait a természeti képződmények jelentik. São Miguel a szigetcsoport legnagyobbja, melyet sokan csak zöld sziget néven ismernek.

A csoporthoz tartozó Pico szigete ad otthont Portugália legmagasabb hegyének.

Madeira

Madeira, vagy becenevén az Atlanti-óceán lebegő kertje egy kis minicsoda az Atlanti-óceánon Portugália és Afrika között, ami leginkább virágoskertjeiről és borairól népszerű.

Legnagyobb városa és egyben fővárosa, Funchal ad otthont a történelmi templomoknak, nyaralóhelyeknek és éttermeknek, valamint a fákkal szegélyezett Lido Promenade-nak, melyről lenyűgöző kilátás nyílik az óceánra.

Évora

Évora belvárosa sokak szerint élő múzeum, ahol különféle építészeti stílusok keverednek – nem csoda, hogy az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították az óvárosi részt.

A városban érdemes felmászni az Igreja de Sao Francisco középkori templom tetejére, nézzük meg a 2-3. századból származó ókori római templomot, és a kissé ijesztő Csontok Kápolnáját (Capela dos Ossos) se hagyjuk ki!

Porto

Portugália második legnagyobb városa, mely híres a portói boráról és nyüzsgő városáról.

A város egy dombon terül el a Duro folyó mentén.

Népszerű a turisták körében a Ponte Dom Luis, amely egy fémből készült, emeletes híd, ez köti össze a várost a borospincéiről híres Vila Nova de Gaiával.

Porto szívében található, a folyón fekvő sétáló övezet a Ribiera, rendkívül hangulatos hely nyüzsgésével, élőzenéjével, éttermeivel és kávézóival.

Guimaraes

Az Észak-Portugáliában található Guimaraes volt régen az ország első fővárosa, ezért a nemzet bölcsőjének is nevezik, érdemes időt szánni rá!

Lisszabon

Portugália fővárosa és egyben legnagyobb városa. A Tejo folyó partján, Portugália nyugati peremén helyezkedik el, klímája mediterrán, emiatt az egyik legmelegebb európai főváros.

Csábító sikátorok, furcsa üzletek, gótikus katedrálisok, lenyűgöző hidak és színes városrészek visszhangozzák a tradicionális fado zenét.

Sintra

Lisszabontól alig harminc kilométer távolságra található Sintra városa. Palotái és kastélyai miatt kedvelt turistacélpont. A hegytetőn elhelyezkedő Pena Palota egy fantasztikus kastély, mely a németországi Neuschwanstein kastélyra emlékeztet.

Ha Lisszabonban járunk, feltétlenül látogassunk el ebbe a mesés városba!

Tomar

Tomar városképét a Templar-kastély uralja, a Krisztus Kolostorral, Portugália egyik legszebb műemlék épületével, amely az UNESCO Világörökség része.

A város szívében található az ország egyik legrégibb zsinagógája, amely 1430-ban épült, és ma is viszonylag jó állapotban látogatható.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

Guimaraes | porto | portugália | utazás | road trip

FOLYTASD EZZEL

Rekordokat dönt az új koronavírus-fertőzöttek száma, van azonban valami, ami ennél is pusztítóbb

Nyolc éve először csökkentették a terrorveszély szintjét a világ egyik legvágyottabb országában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram