Close
Kiderült, miért Finnország lakói a legboldogabbak az egész világon

Kiderült, miért Finnország lakói a legboldogabbak az egész világon

Ha szeretnél egy kicsit javítani a hangulatodon, talán érdemes lenne egy látogatást tenni Finnországba. Kiderült ugyanis, hogy a legboldogabb emberek arrafelé élnek, a kérdés már csak az, hogy miért éppen ők?

Hetedik alkalommal készült el a World Happiness Report, amiből sorozatban másodszor kiderült, hogy a finnek a legboldogabbak az egész világon. Valamit tehát nagyon tudnak ott a messzi északon.

Elsőre talán azt gondolhatnánk, hogy a finnekbe egyszerűen kódolva van a boldogság, a kutatók szerint azonban nem ez a helyzet. A felmérésből az derült ki, hogy a finnek ugyan boldogabbak, mint az ország más nemzetiségű lakosai, ám a Finnországban letelepedett bevándorlók is a világ legboldogabb bevándorlóinak számítanak. Tehát mindenki boldog az ezer tó országában, függetlenül a származásától.

A titok nyitja nem a finn DNS-ben rejlik, sokkal inkább abban, hogy miképpen élik az életet.

Mindezt kiterjeszthetjük a szomszédos országokra is, a jelek szerint a hideg és sötét telek ellenére a skandináv országok lakói a legboldogabbak. Finnországot Dánia, Norvégia, Izland és Hollandia követik a rangsorban.

A kutatásban összesen 156 országot vizsgáltak az alapján, hogy az ott élő polgárok mennyire érzik magukat boldognak az olyan kategóriákat illetően, mint például jólét, várható élettartam, szociális háló, döntési szabadság és kormányzati korrupció.

Amíg a skandinávoknak van oka ünnepelni, addig a világ egyéb területein élők már kevésbé optimisták. Ha az egész világ boldogságindexét vizsgáljuk, az elmúlt években bizony romlott a hangulat, az egyik legnagyobb zuhanás Indiában érzékelhető, de Ázsia egyéb területein és Afrikában is nőtt az aggodalom, a szomorúság és a harag.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Getty Images)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom