Close
Hihetetlen, de ez a paradicsomi sziget Tokió

Hihetetlen, de ez a paradicsomi sziget Tokió

Japán legkisebb városa. A hely, ahová a legnehezebb eljutni Japánban. Természeti csoda. Ez mind Aogashima szigete.

Japán csodái kimeríthetetlenek, mindegy is, hogy a jól ismert Kiotóról, a nyüzsgő Tokióról, vagy a havas Hokkaidóról beszélünk. Van viszont egy sziget, ami hivatalosan Tokióhoz tartozik, de közel négyszáz kilométerre van tőle: Aogashima.

A helyet csak több lépésben, kizárólag komppal vagy helikopterrel lehet megközelíteni, viharos időben pedig még úgy se, ezért olykor hosszú napokra ott ragadnak a látogatók. Nem mintha túlzottan haza akarna menni bárki is: Aogashima egy hatalmas vulkán, benne egy kisebb vulkánnal, és ez pont olyan lélegzetelállítóan néz ki, ahogyan hangzik. A szigeten tökéletes csendben és nyugalomban burjánzik a természet, amelyre talán senki sem képes úgy vigyázni, mint a japánok.

Ez is érdekelhet:

Aogashima | sziget | tenger | road trip | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram