Kiszíneztek egy hidat Londonban, amitől minden arra járó boldog lett

Újjáéledt és valósággal kivirult egy vasúti híd London déli részén, hála Yinka Ilori dizájnernek, aki az angol főváros építészeti fesztiváljának keretében színezte ki a Thessaly Road átkelőt.

A Wandsworth Road és a Nine Elms Lane között található híd korábban a tiltott építmények listáján szerepelt – mármint művészeti szempontból, azaz nem volt szabad hozzányúlni. Most lehetett, és milyen jól járt a környék az engedéllyel!

Elvégre egy unalmas, szürke és egyhangú építmény helyett kaptak egy vibráló, színekben gazdag hidat, melyet Happy Street névre keresztelt az alkotója.

Az önkormányzat egyébként jó ideje tervezte már a terület barátságosabbá tételét, a konkrét koncepciót végül Ilori a környékbeli lakosokkal és általános iskolásokkal közös ötletelések során álmodta meg.

Az éjjel kivilágított Happy Street Ilori első ilyen közösségi jellegű munkája. Összesen ötvenhat zománcozott panelből áll, és tizenhat különféle – olcsó és tartós – festéket használt fel hozzá.

"Rendkívül megtisztelő, hogy az első nyilvános projektemet itt, Elmesben, Battersea-ben készíthettem el. A munka legjobb és legfontosabb része egyértelműen a helyi közösséggel szervezett megbeszélések voltak, utána pedig teljesen elvarázsolt, amikor láttam a híd alatt átsétáló gyermekek boldog mosolyát" – mondta a londoni illetőségű lelkes alkotó, majd hozzátette, hogy remélhetőleg a híd a továbbiakban is boldogsággal tölti el azokat, akik a Happy Streeten járnak, és inspirációként szolgál majd a jövő generációját jelentő fiatal művészeknek.

Meglehetősen élénk színeket használt az installációhoz, amely a Temze alapból is csodálatos naplementéit hivatott megidézni azért, hogy arra ösztönözze az járókelőket, igyekezzenek jobban megismerni a környezetüket. Ez az egyik küldetése a Happy Streetnek, a másik pedig a közeljövőre vonatkozik, és remélhetőleg követendő példaként szolgál, már ami a világváros többi elhanyagolt épületét illeti.

Ez is érdekelhet:

Hagyománytisztelő és multifunkcionális híd épül a Duna fölött Újvidéken

A híd némi közösségi életet is csempész majd Újvidék mindennapjaiba.

(Fotók: Dezeen)

dizájner | installáció | színes | Thessaly Road | london

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom