Close
Mitől ilyen különösek ezek a londoni erkélyek?

Mitől ilyen különösek ezek a londoni erkélyek?

Csak egy egyszerű trükk – de ha jobban megnézzük a házat, hamar megértjük, miért trükközött az operatőr.

Két georgiánus ház közötti résbe, nevetségesen szűk területre építették be ezt a londoni házat, ami még a nevét is innen kapta: Gap House, azaz Résház. Luke Tozer építészt a talpalatnyi megmaradt hely egyből Japánra, no meg Amszterdamra emlékeztette, ahol nagyon tudják, hogyan építsék be ezeket a tereket.

Kívülről alig lehet észrevenni a szuperkeskeny épületet, belül azonban tartogat meglepetéseket. A funkciókat gondosan tervezték meg, így reggel a hálószobákba, délután a nappaliba süt be a nap. A szűkösség érzetét a kert térhez kapcsolódása is csökkenti.

Talán meglepő, de Tozer a csigalépcsőt tartja a ház szívének, középpontjának, ugyanakkor a legnagyobb poén talán a master hálóban lévő Patrick Hughes-kép, ami ugyanúgy a perspektíva fontosságát hangsúlyozza, mint a trükkös térszervezésű Résház.

Luke Tozer | Anglia | épület | london | video

FOLYTASD EZZEL

Így ébred fel álmából a világ egyik legszegényebb országa

Látványos videó mutatja be, hogy a síelés a természet törvényeit áthágó spontán varázslat

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram