Close
Mitől ilyen különösek ezek a londoni erkélyek?

Mitől ilyen különösek ezek a londoni erkélyek?

Csak egy egyszerű trükk – de ha jobban megnézzük a házat, hamar megértjük, miért trükközött az operatőr.

Két georgiánus ház közötti résbe, nevetségesen szűk területre építették be ezt a londoni házat, ami még a nevét is innen kapta: Gap House, azaz Résház. Luke Tozer építészt a talpalatnyi megmaradt hely egyből Japánra, no meg Amszterdamra emlékeztette, ahol nagyon tudják, hogyan építsék be ezeket a tereket.

Kívülről alig lehet észrevenni a szuperkeskeny épületet, belül azonban tartogat meglepetéseket. A funkciókat gondosan tervezték meg, így reggel a hálószobákba, délután a nappaliba süt be a nap. A szűkösség érzetét a kert térhez kapcsolódása is csökkenti.

Talán meglepő, de Tozer a csigalépcsőt tartja a ház szívének, középpontjának, ugyanakkor a legnagyobb poén talán a master hálóban lévő Patrick Hughes-kép, ami ugyanúgy a perspektíva fontosságát hangsúlyozza, mint a trükkös térszervezésű Résház.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom