Close
Mitől ilyen különösek ezek a londoni erkélyek?

Mitől ilyen különösek ezek a londoni erkélyek?

Csak egy egyszerű trükk – de ha jobban megnézzük a házat, hamar megértjük, miért trükközött az operatőr.

Két georgiánus ház közötti résbe, nevetségesen szűk területre építették be ezt a londoni házat, ami még a nevét is innen kapta: Gap House, azaz Résház. Luke Tozer építészt a talpalatnyi megmaradt hely egyből Japánra, no meg Amszterdamra emlékeztette, ahol nagyon tudják, hogyan építsék be ezeket a tereket.

Kívülről alig lehet észrevenni a szuperkeskeny épületet, belül azonban tartogat meglepetéseket. A funkciókat gondosan tervezték meg, így reggel a hálószobákba, délután a nappaliba süt be a nap. A szűkösség érzetét a kert térhez kapcsolódása is csökkenti.

Talán meglepő, de Tozer a csigalépcsőt tartja a ház szívének, középpontjának, ugyanakkor a legnagyobb poén talán a master hálóban lévő Patrick Hughes-kép, ami ugyanúgy a perspektíva fontosságát hangsúlyozza, mint a trükkös térszervezésű Résház.

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom