Close
Fejedelmi pavilont kapott az Etyeki Kúria, hogy a szőlőtőkék között is borozhassunk

Fejedelmi pavilont kapott az Etyeki Kúria, hogy a szőlőtőkék között is borozhassunk

Etyek lokációjával kapcsolatban elsősorban Budapest közelségét szokták kiemelni, hiszen a fővárosban vagy annak közelében élők jó félórás utazással máris olyan szőlőtőkékkel körülvett, természetközeli helyszínen találják magukat, ahol a madárcsicsergés már zajszennyezésnek minősül.

Az Etyeki Kúria ráadásul a sauvignon blanc-tól kezdve a chardonnay-n át a pinot noir-ig nagyszerű borokkal csábítja a nagyvárosból kiszakadókat.

Hat éve már annak, hogy az átalakult kúria rendezvényhelyszínként is szolgál, ami idén az igényeknek megfelelően újabb térrel bővült, egy kétszáz fő befogadására alkalmas pavilont kapott.

A nyár és a pavilon kifejezések kapcsán némileg talán joggal vetődött fel bennünk a kérdés, hogy légkondicionáló berendezés hiányában mennyire lesz elviselhető a hőség ott mondjuk július közepén,

de mindenkit megnyugtattak, hogy az ügyesen kialakított légáramlásnak köszönhetően nem fogunk gyöngyöző homlokkal borokat kóstolgatni.

A pulthoz közeli kényelmes kanapékkal, valamint saját kiszolgálótérrel és melegítőkonyhával rendelkező pavilon privát rendezvényeket szolgál majd ki: főleg céges csapatépítőket és baráti összejöveteleket lehet ide tervezni – és akkor a programlehetőségekről és az izgalmas feladatokról még nem is beszéltünk.

A pavilonnal együtt immáron négy helyszínt lehet ideiglenesen elfoglalni. A Vinotékában – maximum húszfős csapattal – kóstolókra jelentkezhetünk, plusz mindent megtudhatunk a borkészítés folyamatáról. Az Üvegteremben – jó idő esetén a teraszon is – borkóstolós ebédeket, vacsorákat, céges megbeszéléseket, valamint kisebb konferenciákat vagy csapatépítő programokat tartanak, akárcsak az újonnan átadott pavilonban, ahová jóval nagyobb létszámú társaság költözhet be átmenetileg.

A legizgalmasabb program talán a Régi Pincében vár, ahol elkészíthetjük a saját cuveé-nket, melyet palackozhatunk, dugózhatunk, és saját címkével is felöltöztethetjük. A Gingalló csokoládéműhely segítségével profi irányítás mellett csokoládét készíthetünk: mi magunk is keverhetünk ki olyan tölteléket, amilyet szeretnénk.

A GasztroSokk program pedig klasszikus csapatépítős móka: a borsznobizmus leszámolására kitalált játék során illatmintákat szagolgatva kell kitalálnunk a borokban fellelhető ízjegyeket, és bizonyos borokhoz párosíthatjuk a hozzájuk leginkább passzoló ételeket.

Ha zenével vagy vadabb estékre gondolva akár tánccal pörgetnénk fel az eseményket, azt is megtehetjük a Zene a szőlőben, a Padam sanzonest, a Swing és bor vagy a Folkfonics segítségével.

A Kúria saját rendezvényeket is szervez, a három legfontosabb ilyen jellegű programja a tavaszi Pinot Noir Vertikális Kóstoló a különböző évjáratok és hordóminták kóstolásával, a júniusi ChardonnÉJ (idén június 22-én), ahol hazai és nemzetközi válogatott chardonnay tételeit mutatják be zenei kíséretben, valamint a decemberi Borbála Napi Nyitott Pince, jellemzően képzőművészeti programmal kiegészítve.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Ombodi Gergő)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom