Close
Fejedelmi pavilont kapott az Etyeki Kúria, hogy a szőlőtőkék között is borozhassunk

Fejedelmi pavilont kapott az Etyeki Kúria, hogy a szőlőtőkék között is borozhassunk

Etyek lokációjával kapcsolatban elsősorban Budapest közelségét szokták kiemelni, hiszen a fővárosban vagy annak közelében élők jó félórás utazással máris olyan szőlőtőkékkel körülvett, természetközeli helyszínen találják magukat, ahol a madárcsicsergés már zajszennyezésnek minősül.

Az Etyeki Kúria ráadásul a sauvignon blanc-tól kezdve a chardonnay-n át a pinot noir-ig nagyszerű borokkal csábítja a nagyvárosból kiszakadókat.

Hat éve már annak, hogy az átalakult kúria rendezvényhelyszínként is szolgál, ami idén az igényeknek megfelelően újabb térrel bővült, egy kétszáz fő befogadására alkalmas pavilont kapott.

A nyár és a pavilon kifejezések kapcsán némileg talán joggal vetődött fel bennünk a kérdés, hogy légkondicionáló berendezés hiányában mennyire lesz elviselhető a hőség ott mondjuk július közepén,

de mindenkit megnyugtattak, hogy az ügyesen kialakított légáramlásnak köszönhetően nem fogunk gyöngyöző homlokkal borokat kóstolgatni.

A pulthoz közeli kényelmes kanapékkal, valamint saját kiszolgálótérrel és melegítőkonyhával rendelkező pavilon privát rendezvényeket szolgál majd ki: főleg céges csapatépítőket és baráti összejöveteleket lehet ide tervezni – és akkor a programlehetőségekről és az izgalmas feladatokról még nem is beszéltünk.

A pavilonnal együtt immáron négy helyszínt lehet ideiglenesen elfoglalni. A Vinotékában – maximum húszfős csapattal – kóstolókra jelentkezhetünk, plusz mindent megtudhatunk a borkészítés folyamatáról. Az Üvegteremben – jó idő esetén a teraszon is – borkóstolós ebédeket, vacsorákat, céges megbeszéléseket, valamint kisebb konferenciákat vagy csapatépítő programokat tartanak, akárcsak az újonnan átadott pavilonban, ahová jóval nagyobb létszámú társaság költözhet be átmenetileg.

A legizgalmasabb program talán a Régi Pincében vár, ahol elkészíthetjük a saját cuveé-nket, melyet palackozhatunk, dugózhatunk, és saját címkével is felöltöztethetjük. A Gingalló csokoládéműhely segítségével profi irányítás mellett csokoládét készíthetünk: mi magunk is keverhetünk ki olyan tölteléket, amilyet szeretnénk.

A GasztroSokk program pedig klasszikus csapatépítős móka: a borsznobizmus leszámolására kitalált játék során illatmintákat szagolgatva kell kitalálnunk a borokban fellelhető ízjegyeket, és bizonyos borokhoz párosíthatjuk a hozzájuk leginkább passzoló ételeket.

Ha zenével vagy vadabb estékre gondolva akár tánccal pörgetnénk fel az eseményket, azt is megtehetjük a Zene a szőlőben, a Padam sanzonest, a Swing és bor vagy a Folkfonics segítségével.

A Kúria saját rendezvényeket is szervez, a három legfontosabb ilyen jellegű programja a tavaszi Pinot Noir Vertikális Kóstoló a különböző évjáratok és hordóminták kóstolásával, a júniusi ChardonnÉJ (idén június 22-én), ahol hazai és nemzetközi válogatott chardonnay tételeit mutatják be zenei kíséretben, valamint a decemberi Borbála Napi Nyitott Pince, jellemzően képzőművészeti programmal kiegészítve.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Ombodi Gergő)

Close