Close
Ez mindent felülírhat: új variáns jelent meg, ismét korlátozások jöhetnek Franciaországban

Ez mindent felülírhat: új variáns jelent meg, ismét korlátozások jöhetnek Franciaországban

Tizenkét fő fertőződhetett meg eddig a franciaországi Marseille közelében a koronavírus új, B.1.640.2 jelű variánsával, amely vélhetően Kamerunból származik, átmenetileg az IHU nevet kapta, és több elváltozást mutat az omikron variánsnál – adta hírül a Portfolio.hu.

Nemzetközi sajtóértesülések szerint az új variánst 2021. december 10-én azonosították, amely erősebb elváltozást mutathat a novemberben detektált omikronhoz képest.

Az új vírusmutáció a felfedező intézet után az IHU megjelölést kapta.

Úgy tudni, az első IHU-val azonosított személy egy oltott férfi volt, aki Kamerunból tért vissza Franciaországba. Visszaérkezését követően enyhe légzési tünetei voltak. Két további felnőttben és öt gyerekben, akik szintén Marseille régiójában élnek, ugyancsak sikerült kimutatni az új variánst, és

most már tizenkét fertőzöttet tartanak nyilván.

Arról egyelőre nincs információ, hogy az új variáns milyen gyorsan terjed, elképzelhető azonban, hogy az IHU miatt újabb korlátozásokat vezetnek majd be Franciaországban, mely akár a Kamerunból való beutazás tilalmát is jelentheti.

(Forrás: Portfolio.hu, fotó: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom