Close
Ez mindent felülírhat: új variáns jelent meg, ismét korlátozások jöhetnek Franciaországban

Ez mindent felülírhat: új variáns jelent meg, ismét korlátozások jöhetnek Franciaországban

Tizenkét fő fertőződhetett meg eddig a franciaországi Marseille közelében a koronavírus új, B.1.640.2 jelű variánsával, amely vélhetően Kamerunból származik, átmenetileg az IHU nevet kapta, és több elváltozást mutat az omikron variánsnál – adta hírül a Portfolio.hu.

Nemzetközi sajtóértesülések szerint az új variánst 2021. december 10-én azonosították, amely erősebb elváltozást mutathat a novemberben detektált omikronhoz képest.

Az új vírusmutáció a felfedező intézet után az IHU megjelölést kapta.

Úgy tudni, az első IHU-val azonosított személy egy oltott férfi volt, aki Kamerunból tért vissza Franciaországba. Visszaérkezését követően enyhe légzési tünetei voltak. Két további felnőttben és öt gyerekben, akik szintén Marseille régiójában élnek, ugyancsak sikerült kimutatni az új variánst, és

most már tizenkét fertőzöttet tartanak nyilván.

Arról egyelőre nincs információ, hogy az új variáns milyen gyorsan terjed, elképzelhető azonban, hogy az IHU miatt újabb korlátozásokat vezetnek majd be Franciaországban, mely akár a Kamerunból való beutazás tilalmát is jelentheti.

(Forrás: Portfolio.hu, fotó: Getty Images)

koronavírus | omikron | korlátozás | covid-19 | franciaország

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram