Close
Itt a hivatalos döntés: Így nyithatja meg újra a határait a turisták előtt Új-Zéland

Itt a hivatalos döntés: Így nyithatja meg újra a határait a turisták előtt Új-Zéland

Új-Zéland rendkívül szigorú járványügyi intézkedéseket vezetett be az elmúlt közel két évben. Most úgy döntöttek, hogy 2022 áprilisában ismét megnyitják a határaikat a nemzetközi turisták előtt.

Új-Zéland szerdán jelentette be szakaszos újranyitási tervét. Ennek értelmében 2022. január 16-tól a teljesen beoltott új-zélandiak szállodai karanténkötelezettség nélkül térhetnek vissza az országba Ausztráliából, azonban otthonukban továbbra is hét napra el kell majd szigetelniük magukat.

A második szakaszban, február 13-tól a legtöbb más országból érkező, teljesen beoltott új-zélandi utazó számára is lehetőség lesz a belépésre, míg végül

április 30-tól minden teljesen beoltott turista visszatérhet.

Mint ismert, Új-Zéland vezette be a világ egyik legszigorúbb járványügyi intézkedéscsomagját az utazásokhoz kapcsolódóan, hiszen szinte mindenkinek 14 napos karanténba kell vonulnia egy erre kijelölt szállodában. Októberben az Air New Zealand is bejelentette, hogy szigorítanak: minden 18 éves vagy annál idősebb nemzetközi utasnak igazolnia kell február 1-től teljes oltottságát.

(Forrás: Travel+Leisure, fotó: Getty)

járványügyi korlátozás | koronavírus | korlátozás | utazás | covid

FOLYTASD EZZEL

Ezt a titkos nyelvet használják egymás közt az utaskísérők

Eltörli a korlátozásokat a magyarok egyik kedvenc téli úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram