Close
Konkrét miniszteri közlemény hangzott el a keveset költő turisták ellen, nem kér belőlük Új-Zéland

Konkrét miniszteri közlemény hangzott el a keveset költő turisták ellen, nem kér belőlük Új-Zéland

Nem kérnek azokból, akik körbeutazzák az országot és közben tíz dollárt se költenek. 

Új-Zéland köszöni, de nem kér a keveset költő turistákból: ezt maga Stuart Nash, az ország turizmusért felelős minisztere közölte. Nash szerint semmi szégyellnivaló sincs abban, hogy Új-Zéland bevallja: a “rangos”, “minőségi” turistákat szeretnék bevonzani az országba.

A miniszter elmondása szerint nem akarják ide csábítani a naponta tíz dollárért instant tésztát evő turistákat, akik az egész országot költés nélkül utazzák végig:

“Ahogy újranyitottuk az ország kapuit, a turizmusban a fókuszunk, őszintén bevalljuk, hogy a sokat költő turistákon lesz. Persze fogadjuk a hátizsákos látogatókat is, de nem fogjuk azokat megcélozni, akik a közösségi médiában még promózzák is, hogy tíz dollárból és mirelit tésztából körbe tudják járni az országunkat.”

(Forrás: The Guardian, fotók: Unsplash)

költés | uj-zeland | hír | turizmus | utazás

FOLYTASD EZZEL

Hőségriadóra készülhet, aki a következő napokban ezekbe az országba utazik

Mégsem érdemes betiltani a rövid távú járatokat? Meglepő következtetésre jutott egy tanulmány

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram