Close
Újabb négy, izgalmas úti cél elérhető közvetlenül Budapestről

Újabb négy, izgalmas úti cél elérhető közvetlenül Budapestről

Ezúttal a Ryanairnek hála.

A Liszt Ferenc Repülőtér írta ki Facebook-oldalára, hogy a Ryanair fapados légitársaság négy újabb, közvetlen járatot jelentett be Budapestről.

Ősztől így Budapestről elérhető lesz Bournemouth városa heti kétszer, a német Köln-Bonni repülőtér heti négyszer, a litván Kaunasba heti kétszer, a lengyel gazdasági és kulturális központba, Krakkóba pedig heti három alkalommal fognak gépek közlekedni.

A reptér weboldala szintén említi, hogy jelentős utasszám-növekedéssel indult a második félév a budapesti repülőtéren: júliusban 538 074 utast kezelt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, ami megközelíti az év első hat hónapjának összforgalmát. A januártól júniusig tartó időszakban 604 ezer utas fordult meg a repülőtéren, a júliusi, vagyis egyetlen nyári hónap utasszáma ennek a 89%-át tette ki.

Az utasforgalom-növekedés a napi utasszámokon is meglátszik: míg az év első harmadában napi két-három ezer utas, júniusban már naponta átlagosan közel tízezer utas fordult meg a budapesti repülőtéren, júliusra pedig felkúszott 18 ezer főre.

Az utasszám dinamikus visszaépülését nagymértékben támogatja az utazási korlátozások folyamatos enyhítése, az átoltottság mértékének növekedése, továbbá az egységes EU-s védettségi igazolás júliusi bevezetése is. A kiszámíthatóbb utazás a Budapestről elérhető menetrenden is meglátszik: a légitársaságok az igények függvényében folyamatosan sűrítik meglévő járataik frekvenciáját, és új célállomások is megjelennek az elérhető útvonalak között. A Ryanair a napokban jelentette be új írországi desztinációját, Shannon a téli menetrendben, vagyis november 1-től lesz elérhető Budapestről. Az utazni vágyók jelenleg száz célállomás közül válogathatnak, amely a következő hónapokban akár százhúszra is bővülhet.

A nyár legforróbb hónapjában továbbra is az európai nagyvárosokat és a nyaralóhelyszíneket vették a legtöbben célba: népszerűek voltak a törökországi üdülővárosok mellett a görög szigetek és Spanyolország is, de Dubaj és az európai városok is a toplistán szerepelnek.

(Fotók: Unsplash, forrás: Bud.hu)

lengyel | köln | litván | Ryanair | új úti célok

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Az iparosodás előtti világ emlékét őrzi Skócia elbűvölő fekete falva

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom