Close
Hat újévi gasztrobabona, hogy 2021 jobb legyen

Hat újévi gasztrobabona, hogy 2021 jobb legyen

Hosszú menüsort kell végigennie újévkor annak, aki hisz a népi babonákban, ráadásul a magyar szokások mellett számos nemzetközi tippet is begyűjthetünk, hogy szerencsések legyünk 2021-ben.

Tizenkét szem szőlő – Spanyolország

Spanyolországban nem pezsgőspohárral, hanem egy tál szőlővel várják az év utolsó pillanatait.

A tizenkét szem szőlőt ugyanis abban az ütemben kell megenni, ahogy éjfélt üt az óra. Ha ezt nem sikerül, a balszerencse vár ránk,

ha pedig véletlenül savanyú szőlőt fogunk ki, tényleg semmi jóra ne számítsunk.

Whisky – Skócia

A maximum tíz főre korlátozott szilveszteri buli szervezésekor a vendéglista összeállításánál tartsuk szem előtt a skótok babonáját!

Ha ugyanis a szőlő nem akad a torkunkon, ki kell küldenünk egy magas, sötét hajú, jóképű férfit a ház elé egy pohár whiskyvel a kezében, és meg kell kérnünk, hogy csöngessen be, és a házba belépve kívánjon jó szerencsét az új évre!

Gránátalma – Törökország

Ezt követően fogjunk egy megtermett gránátalmát, és törjük fel a küszöbön!

Minél több mag szóródik ki, annál termékenyebb, gazdagabb lesz az új esztendő.

Tteokguk – Dél-Korea

Az újévi menüsort nyissuk a dél-koreaiak kedvelt ételével!

A húslevesből, rizspogácsákból, friss zöldségekből, tojásból, sült algából és újhagymából álló levestől az ázsiai ország lakói jószerencsét remélnek.

Lencse – Olaszország

Érmeszerű formájukkal nem csak a magyar babonák szerint jelentenek pénzbeli gazdagságot a lencsék. Itáliában gyakran cotechino sertéskolbásszal szolgálják fel, amely a jólétet is szimbolizálja.

Minél többet eszünk belőle, annál nagyobbra dagad majd a pénztárcánk.

Marcipánsertés – Németország

Németországban nem kell malacsültet enni ahhoz, hogy szerencsénk legyen, bőven elég, ha az újévi menü zárásaként elmajszolunk egy marcipánsertést.

Ha sikerül legyűrnünk, garantáltan minden jóban gazdag új év vár ránk!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Pixabay, Getty Images, Unsplash)

népszokás | nagy sztori | újév | étel | babona

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram