Close
Újra látogatható a horvátok világhírű természeti csodája

Újra látogatható a horvátok világhírű természeti csodája

Egyelőre csak a hazaiak élvezhetik a nem mindennapi látványt. 

Az évente több százezer látogatót vonzó Plitvicei-tavakhoz március 21. óta nem lehetett kirándulni, ám szigorú intézkedések mellett május 11-től ismét elérhető az UNESCO Világöröksége alá tartozó természeti képződmény.

Az 1949-ben alapított, kétszáz négyzetkilométernyi területű Plitvicei-tavak Nemzeti Parkot első körben kizárólag a Horvátországban élők látogathatják, remélhetőleg június első napjaiban a külföldiek előtt is megnyílnak a kapuk.

Karlovactól hetvenöt kilométerre délre találkozik a Kis-Kapela és a Pljesivica hegyvonulata több kisebb folyócskával egyetemben, melyek egységes tórendszert létrehozva alkotják a lépcsőzetesen elhelyezkedő Plitvicei-tavakat.

Budapesttől számítva mindössze öt órán át kell nyomnunk a pedált, hogy láthassuk a – CNN szerint – a világ harmadik legszebb vízesését.

Összesen tizenhat türkizkék színű tó, kellemes hűvöset nyújtó árnyas fák, és kilencvenkét csobogó vízesés található ott, a pompázatos zuhatagok mellett a mohával benőtt sziklák, a karsztbarlangok és a tavakban megbújó vízililomok együttesen kínálnak igazi áll-leesős természeti élményt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom