Close
Újra látogatható a horvátok világhírű természeti csodája

Újra látogatható a horvátok világhírű természeti csodája

Egyelőre csak a hazaiak élvezhetik a nem mindennapi látványt. 

Az évente több százezer látogatót vonzó Plitvicei-tavakhoz március 21. óta nem lehetett kirándulni, ám szigorú intézkedések mellett május 11-től ismét elérhető az UNESCO Világöröksége alá tartozó természeti képződmény.

Az 1949-ben alapított, kétszáz négyzetkilométernyi területű Plitvicei-tavak Nemzeti Parkot első körben kizárólag a Horvátországban élők látogathatják, remélhetőleg június első napjaiban a külföldiek előtt is megnyílnak a kapuk.

Karlovactól hetvenöt kilométerre délre találkozik a Kis-Kapela és a Pljesivica hegyvonulata több kisebb folyócskával egyetemben, melyek egységes tórendszert létrehozva alkotják a lépcsőzetesen elhelyezkedő Plitvicei-tavakat.

Budapesttől számítva mindössze öt órán át kell nyomnunk a pedált, hogy láthassuk a – CNN szerint – a világ harmadik legszebb vízesését.

Összesen tizenhat türkizkék színű tó, kellemes hűvöset nyújtó árnyas fák, és kilencvenkét csobogó vízesés található ott, a pompázatos zuhatagok mellett a mohával benőtt sziklák, a karsztbarlangok és a tavakban megbújó vízililomok együttesen kínálnak igazi áll-leesős természeti élményt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

plitvicei-tavak | Horvátország | látogatható | újra | nyitás

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram