Close
Egy kis meglepetéssel nyitnak újra Amerika nagy nemzeti parkjai

Egy kis meglepetéssel nyitnak újra Amerika nagy nemzeti parkjai

Két hónapnyi leállás után részlegesen ismét látogathatóak az ikonikus helyek.

A tekintélyes Grand Canyon első körben még óvatosan engedi vissza az embereket: május 15–18-ig, reggel hat és délelőtt tíz óra között fogadja csak a látogatókat, akik kizárólag a park déli bejáratán közelíthetik meg a látványosságot.

Megnyitnak néhány kilátópontot, kiszolgáló helyiséget, illetve piknikezni is lehet, ellenben néhány jelentősebb kiránduló útvonal továbbra is zárva marad.

A nagy hír pedig az, hogy nem kell belépőjegyet fizetni.

Mivel a vendéglátó egységek nem nyitnak ki, ezért a park vezetői arra kérik a látogatókat, vigyenek magukkal elegendő ételt, folyadékot és kézfertőtlenítőt is.

A szintén hatalmas méretű Yellowstone Nemzeti Parkot három lépcsőben tervezik újranyitni: május 18-ától a Wyoming államhoz tartozó déli és keleti bejáraton közelíthetőek meg a terület kedvelt pontjai, a Grant Village, a Yellowstone-tó és az Old Faithful-gejzír. Igénybe vehetőek a pihenő- és mellékhelyiségek mellett az önkiszolgáló-benzinkutak is. A második fázisban nyitják majd a táborhelyeket, a kempingeket és az ételkiadókat, a harmadikban jönnek a hotelek, az éttermek és csoportos buszos túrák.

Az USA további világhírű parkjai közül fokozatos újtanyitással és ingyenes belépéssel készül a Utah-ban található Zion Nemzeti Park, amely már akár tizenkét fős csoportokat is fogad, korlátozottan elérhető a Grand Teton Nemzeti Park, a Great Smoky Mountains Nemzeti Park pedig huszonhat államból vár látogatókat. Mindenhol kötelező a megfelelő távolság és az egészségügyi előírások betartása.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Unsplash)

 

 

 

 

FOLYTASD EZZEL
Még a PCR-teszt sem mentesít: minden magyar kötelezően karanténba kerül hétfőtől, aki Dél-Afrikából jön
Magyarország szigorú korlátozásokat vezet be mától a dél-afrikai variáns miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom