Close
Egy kis meglepetéssel nyitnak újra Amerika nagy nemzeti parkjai

Egy kis meglepetéssel nyitnak újra Amerika nagy nemzeti parkjai

Két hónapnyi leállás után részlegesen ismét látogathatóak az ikonikus helyek.

A tekintélyes Grand Canyon első körben még óvatosan engedi vissza az embereket: május 15–18-ig, reggel hat és délelőtt tíz óra között fogadja csak a látogatókat, akik kizárólag a park déli bejáratán közelíthetik meg a látványosságot.

Megnyitnak néhány kilátópontot, kiszolgáló helyiséget, illetve piknikezni is lehet, ellenben néhány jelentősebb kiránduló útvonal továbbra is zárva marad.

A nagy hír pedig az, hogy nem kell belépőjegyet fizetni.

Mivel a vendéglátó egységek nem nyitnak ki, ezért a park vezetői arra kérik a látogatókat, vigyenek magukkal elegendő ételt, folyadékot és kézfertőtlenítőt is.

A szintén hatalmas méretű Yellowstone Nemzeti Parkot három lépcsőben tervezik újranyitni: május 18-ától a Wyoming államhoz tartozó déli és keleti bejáraton közelíthetőek meg a terület kedvelt pontjai, a Grant Village, a Yellowstone-tó és az Old Faithful-gejzír. Igénybe vehetőek a pihenő- és mellékhelyiségek mellett az önkiszolgáló-benzinkutak is. A második fázisban nyitják majd a táborhelyeket, a kempingeket és az ételkiadókat, a harmadikban jönnek a hotelek, az éttermek és csoportos buszos túrák.

Az USA további világhírű parkjai közül fokozatos újtanyitással és ingyenes belépéssel készül a Utah-ban található Zion Nemzeti Park, amely már akár tizenkét fős csoportokat is fogad, korlátozottan elérhető a Grand Teton Nemzeti Park, a Great Smoky Mountains Nemzeti Park pedig huszonhat államból vár látogatókat. Mindenhol kötelező a megfelelő távolság és az egészségügyi előírások betartása.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Unsplash)

 

 

 

 

Great Smoky Mountains Nemzeti Park | zion nemzeti park | amerika | Yellowstone Nemzeti Park | látogatható

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram