Close
Pünkosdön már újra meglátogathatjuk Szentendre egyik legszebb részét

Pünkosdön már újra meglátogathatjuk Szentendre egyik legszebb részét

Tökéletes egész napos családi program, minden korosztálynak.

Pünkösd vasárnap és hétfőn is nyitva tart a Szentendrei Skanzen, amelynek kiállításai és házai már a hét elejétől látogathatók. A belépéshez a kormányrendelet értelmében védettségi igazolvány és személyazonosság igazolására alkalmas okmány szükséges.

Folytatódik a Határtalan Skanzen tematikus év, amely a határ fogalmát gondolja újra.

A projekt keretében a múzeum megjeleníti a magyar kultúra határokon átívelő sokszínűségét, a határok helyett a határtalanságot állítva középpontba. Az érdeklődők nemcsak a társadalmi- és országhatárok kérdésével, hanem egyes helyszíneken az emberi test, az emberélet, a lakóház, a közösség határfogalmaival is találkozhatnak.

A programsorozat leglátványosabb kiállítása az Amikor minden más lett. Élet a Nagy Háború alatt és után című tárlat, amely az első világháború utáni vidéki életet és Trianon hatását mutatja be a Magtár kilencszáz négyzetméteres épületében.

A vagonkiállítás Vagonlakók – Trianon árvái címmel annak a több százezer embernek állít emléket, akik a trianoni béke következtében addigi életüket hátrahagyva, szülőföldjükről elmenekülve érkeztek az új határok által kijelölt országrészbe.

A Kisrét Határ-jelek címet viselő szabadtéri installációja segítségével az egyéni, közösségi, társadalmi életterek határait játékos formában vizsgálhatják a látogatók.

A Határtalan Skanzen minikiállítás az intézmény gyűjteményének határtalanságára fókuszál, hiszen a múzeum gyűjt a diaszpórából, határon túli területekről, többféle korból és társadalmi réteg életéből. A minitárlaton a múzeum “leg”-jeit mutatják meg;

az érdeklődők megtudhatják, hogy melyik a legnehezebb, a legrégibb vagy a legsérülékenyebb tárgy a múzeumban.

Az időszaki kiállítások mellett egy tucat kapcsolódó múzeumi helyszínnel várják a látogatókat, akik a bejáratnál kapható Skanzen Útlevéllel más-más korabeli személyiség bőrébe bújva fedezhetik fel a helyszíneket.

A részletes program itt érhető el, itt pedig azt nézheted meg, hogy Szentendrén kívül hová fog nagyon sok magyar elutazni a mostani hosszú hétvégén.

(Fotók: Getty, forrás: MTI)

szentendre | skanzen | kiállítás | szentendrei skanzen | program

FOLYTASD EZZEL

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Ez a weboldal nagy segítség lehet, ha külföldre költöznél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom