Close
Újrahasznosított műanyag palackokból készültek a legújabb Ralph Lauren pólóingek

Újrahasznosított műanyag palackokból készültek a legújabb Ralph Lauren pólóingek

Szerencsére az elmúlt években a divatipar számára is egyre fontosabbá válik a fenntarthatóság és a környezettudatos magatartás. Ennek remek példája az újonnan bemutatott Ralph Lauren-kollekció.

A márka neve hallatán valószínűleg mindenkinek a rövid ujjú, galléros sportpólók ugranak be elsőként, nyilván nem véletlen, hogy éppen ezeket az ikonikus pólóingeket gyártották le újrahasznosított műanyag palackokból. A kezdeményezés mindenesetre példaértékű, pláne annak a tudatában, hogy a festésükhöz is olyan innovatív eljárást alkalmaztak, amihez egy csepp víz sem szükséges.

Egy Earth Polo átlagosan tizenkét műanyag palackból készült el. A hozzávaló szemetet Tajvanon gyűjtötték össze, a pólókat pedig ott is gyártották le. A Ralph Lauren persze nem elégszik meg ennyivel,

a határozott terveik szerint legalább 170 millió műanyag palackot kívánnak összeszedni a szemétlerakókból és a tengerekből, hogy aztán azokból is ilyen stílusos ruhadarabok készülhessenek.

A projektben a fenntarthatóság mellett elkötelezett, First Mile nevű szervezet is részt vesz, tulajdonképpen ők azok, akik a palackokat begyűjtik. Jó látni, hogy egyre több vállalkozás nyit ebbe az irányba, és használ fel újrahasznosított anyagokat. A Ralph Lauren olyannyira komolyan veszi a dolgot, hogy 2025-ben már kizárólag fenntartható forrásból származó pamutot kívánnak használni, és ezt a szemléletet a csomagolóanyagokra is kiterjesztenék.

A környezetbarát polo shirt férfi és női változatban is elérhető, méghozzá többféle színben – az árnyalatok is a bolygónk színeit tükrözik. Ha a további részletek is érdekelnek, erre tessék tovább.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Ralph Lauren)

póló | környezet | divatipar | lovaspóló | fenntartható

FOLYTASD EZZEL

Váratlan lépést tett hazánk legkedveltebb szemüvegmárkája

Egy Common Projects vagy Grenson sneakerrel az éjszakai és az üzleti világban is stílusosat villanthatunk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom