Októberben újranyit a turisták előtt a nyáron porig égett, gyönyörű egzotikus sziget

Nagyon várják a turistákat, ugyanis főleg rájuk épít a sziget gazdasága.

Hawaii-on már csak 66 embert keresnek az egy hónappal ezelőtti súlyos tűzvész nyomán, amelyben porig égett a Maui szigetén fekvő Lahaina történelmi kisváros, közölte az állam kormányzója.

Egy héttel korábban még 365 ember szerepelt az eltűntek listáján, ez csökkent mostanra 66-ra.

Az állam vezetője közölte azt is, hogy a hatóságok hamarosan megnyitják az eddig lezárt leégett városrészeket is a lakosok előtt, és október 8-án megszűnnek a Maui nyugati részén érvényben lévő utazási korlátozások a turisták előtt.

A turisták körében népszerű sziget katasztrófa által nem érintett területei folyamatosan várták a turistákat, sőt a helyi turisztikai illetékesek arra kérték a látogatókat, hogy ne kerüljék el a szigetet, mert Maui gazdasága jórészt az idegenforgalomra épül.

A tűzvész a Maui nyugati felén található Lahaina város feletti hegyvidéki térségben kezdődött augusztus elején, onnan a tűz a viharos szélben rendkívül gyorsan elérte a lakott területet. A futótűz elől sokan nem tudtak elmenekülni, illetve voltak, akik a tengerben kerestek menedéket.

A lángok több mint 2000 épületet emésztettek fel, és összesen mintegy 5,5 milliárd dollár kárt okoztak. A vizsgálatok szerint a bozóttüzek kialakulásához hozzájárult az is, hogy az áramszolgáltató a súlyos szélvihar idején feszültség alatt tartotta a gyengén szigetelt elektromos vezetékeket, a rossz állapotú villanypóznák pedig sorban kidőltek, meggyújtva a szokásosnál szárazabb aljnövényzetet.

(Fotók a tűzvész előtt: Unsplash)

hawaii | tűzvész | úti cél | maui

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom