Close
Még egy nap sem telt el, és máris újabb két megye került át vörös besorolásba Ukrajnában

Még egy nap sem telt el, és máris újabb két megye került át vörös besorolásba Ukrajnában

Pedig azt mondták, tizenhárom megye lesz október végén a maximum, most egy nap alatt meggondolták magukat. 

Ukrajnában újabb két megyével bővült a járványhelyzet szerinti legsúlyosabb, vörös kategóriában lévő régiók száma, így már a megyék túlnyomó többsége, 24-ből 15 lesz ebben a kategóriában – közölte szerdán Oleh Nemcsinov kabinetminiszter.

A kijelentés azért is nagyon riasztó, mert kedden még azt mondták, tizenhárom megye lesz csak vörös besorolású, gyakorlatilag egy nap sem telt el, és még két megyét is ide tettek át.

A kormány válságstábjának döntése értelmében a régióban október 30-tól lépnek életbe a kategóriára vonatkozó korlátozások.

Az ide sorolt térségekben csak azok látogathatják a mozikat, színházakat, múzeumokat, bevásárló- és szórakoztató-központokat, vendéglátóipari egységeket, piacokat, edzőtermeket és uszodákat, akik megkapták a védőoltás mindkét adagját, továbbá azok az oktatási intézmények működhetnek a szokásos módon, amelyekben az alkalmazottak száz százaléka teljesen védett.

A főváros, Kijev egyelőre maradt az eggyel alacsonyabb kockázatot jelző, narancsszínű kategóriában, Kijev megye viszont – ahogyan a nyugati országrészben lévő Lviv megye is – szombattól átkerül a vörös kategóriába.

Utóbbiban már készülődnek a zárlatra, a megyeszékhelyen, Lvivben (Lemberg) az őszi szünet végétől, november 1-jétől áttérnek az iskolákban a távoktatásra, és csak az óvodák lesznek nyitva.

Kárpátalja még a legenyhébb kockázatot jelző sárga kategóriában van, de a megyei kormányzói hivatal tájékoztatása szerint az ottani kórházak is lassan telítődnek koronavírusos betegekkel. Azt viszont hozzátették, hogy csak akkor készülnek bevezetni zárlatot Ukrajnában, ha minden régió vörös besorolásba kerül.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

szigorítás | járvány | besorolás | kijev | múzeum

FOLYTASD EZZEL

Ez a súlyos következmény akár évekre is visszavetheti a törökországi turizmust

Ciprus elvesztette orosz és ukrán turistáit, most a zöldeket akarja megszólítani

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram