Close
Ukrán menekültek számára indít programsorozatot a Magyar Zene Háza

Ukrán menekültek számára indít programsorozatot a Magyar Zene Háza

Művészeti foglalkozásokkal és ingyenes belépőjegyekkel támogatja az orosz-ukrán háború elől hazánkba érkezett menekülteket a Magyar Zene Háza. Az intézmény honlapján 2022. április 22-től támogatói jegyek is vásárolhatóak, a befolyt összeggel a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Budapest Bike Maffia munkáját segíthetik az adományozók.

Szálka Zsuzsanna, a Magyar Zene Háza szakmai koordinációért felelős vezetője elmondta: hisznek a zene, a közösség gyógyító erejében, éppen ezért döntöttek úgy, hogy az átmenetileg itt élő ukrán családok, gyermekek számára minőségi zenei és művészeti programokat szerveznek,

így az élményen keresztül segíthetnek az átélt trauma feldolgozásában, enyhítésében.

A Magyar Zene Háza oktatók, szakemberek és előadók bevonásával kezdte meg egy önkéntes segítői rendszer kiépítését a bajba jutottak támogatására, az így létrejövő közösséggel zenei és művészeti foglalkozásokat, workshopokat indítva gyermekek és családok részére a hazánkban működő menekült szálláshelyeken.

A program koordinátoraként nagy örömmel várja minden olyan előadóművész, pedagógus, ukrán nyelvtudású tolmács jelentkezését, akik a Ház munkatársaival közösen szívesen részt vennének az események lebonyolításában,

vagy előadásukkal, foglalkozásukkal hozzájárulnának a bajba jutottak támogatásához.

A támogatók, önkéntes előadók és tenni akaró szervezők e jelentkezési űrlap kitöltésével regisztrálhatnak.

Az Ukrajnából menekültek számára a Magyar Zene Háza saját programjaira is ingyenes részvételt biztosít. A magyar és európai zene történetét bemutató Hangdimenziók című állandó kiállítást ingyenesen látogathatják az érvényes ukrán útlevéllel vagy tartózkodási engedéllyel rendelkezők a megadott időintervallumokban a látogatói kapacitás erejéig (minden kedden, szerdán és csütörtökön, 12:00 és 15:00 óra között).

A regisztrációs igényt a csr@zenehaza.com címen jelezhetik. A szervezők számos koncertre is biztosítják az ingyenes részvételi lehetőséget az arra jogosultaknak, előzetes regisztrációs űrlap kitöltését követően.

Április 22., péntek tíz órától a www.magyarzenehaza.com oldalon támogatói jegyek is elérhetők, melynek megvásárlásával a menekülteket segítő legnagyobb segélyszervezeteket, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet és a Budapest Bike Maffiát támogathatják az online jegyvásárlók. A támogatói jegybevétel támogatástartalmának nettó értékével az ukrán-orosz háború elől menekülők elszállásolását, mindennapi ellátását segítik az adományozók.

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet | magyar zene háza | háború | Ororszország | budapest bike maffia

FOLYTASD EZZEL

Így ünnepelheted a nyitás évfordulóját a főváros egyik leglenyűgözőbb épületében

Hollandia mostantól három évig megszállja Budapestet

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom