Close
Ukrán menekültek számára indít programsorozatot a Magyar Zene Háza

Ukrán menekültek számára indít programsorozatot a Magyar Zene Háza

Művészeti foglalkozásokkal és ingyenes belépőjegyekkel támogatja az orosz-ukrán háború elől hazánkba érkezett menekülteket a Magyar Zene Háza. Az intézmény honlapján 2022. április 22-től támogatói jegyek is vásárolhatóak, a befolyt összeggel a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Budapest Bike Maffia munkáját segíthetik az adományozók.

Szálka Zsuzsanna, a Magyar Zene Háza szakmai koordinációért felelős vezetője elmondta: hisznek a zene, a közösség gyógyító erejében, éppen ezért döntöttek úgy, hogy az átmenetileg itt élő ukrán családok, gyermekek számára minőségi zenei és művészeti programokat szerveznek,

így az élményen keresztül segíthetnek az átélt trauma feldolgozásában, enyhítésében.

A Magyar Zene Háza oktatók, szakemberek és előadók bevonásával kezdte meg egy önkéntes segítői rendszer kiépítését a bajba jutottak támogatására, az így létrejövő közösséggel zenei és művészeti foglalkozásokat, workshopokat indítva gyermekek és családok részére a hazánkban működő menekült szálláshelyeken.

A program koordinátoraként nagy örömmel várja minden olyan előadóművész, pedagógus, ukrán nyelvtudású tolmács jelentkezését, akik a Ház munkatársaival közösen szívesen részt vennének az események lebonyolításában,

vagy előadásukkal, foglalkozásukkal hozzájárulnának a bajba jutottak támogatásához.

A támogatók, önkéntes előadók és tenni akaró szervezők e jelentkezési űrlap kitöltésével regisztrálhatnak.

Az Ukrajnából menekültek számára a Magyar Zene Háza saját programjaira is ingyenes részvételt biztosít. A magyar és európai zene történetét bemutató Hangdimenziók című állandó kiállítást ingyenesen látogathatják az érvényes ukrán útlevéllel vagy tartózkodási engedéllyel rendelkezők a megadott időintervallumokban a látogatói kapacitás erejéig (minden kedden, szerdán és csütörtökön, 12:00 és 15:00 óra között).

A regisztrációs igényt a [email protected] címen jelezhetik. A szervezők számos koncertre is biztosítják az ingyenes részvételi lehetőséget az arra jogosultaknak, előzetes regisztrációs űrlap kitöltését követően.

Április 22., péntek tíz órától a www.magyarzenehaza.com oldalon támogatói jegyek is elérhetők, melynek megvásárlásával a menekülteket segítő legnagyobb segélyszervezeteket, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet és a Budapest Bike Maffiát támogathatják az online jegyvásárlók. A támogatói jegybevétel támogatástartalmának nettó értékével az ukrán-orosz háború elől menekülők elszállásolását, mindennapi ellátását segítik az adományozók.

ukrán | Magyar Ökumenikus Segélyszervezet | menekültek | ukrajnai | ukrajna

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram