Close
Az olasz tengerparton található „Európa legjobb étterme” 

Az olasz tengerparton található „Európa legjobb étterme” 

Európa legjobbja irigylésre méltó tengerparti panorámával és a lehető legtöbb, három Michelin-csillaggal rendelkezik.

A World Culinary Awards díjait második éve osztják ki az élelmiszeripari-szakértők, vendéglátók és fogyasztók értékelései alapján, hogy aztán kontinensekre lebontva hirdessék ki a világ legjobb éttermeit.

Európában negyvenöt étterem vett részt a megmérettetésen, közülük a kontinens legjobbjának járó címet az olaszországi Senigalliában lévő Uliassi kapta.

Az 1990-ben alapított étterem a maximális három Michelin-csillaggal rendelkezik.

Mitől olyan jó Uliassi? Az Adriai-tenger partjánál fekvő étterem kínálata rengeteg, friss halat tartalmaz, a panorámája pedig éppen olyan lélegzetelállító, mint a fogások látvány- és ízvilága.

Senigallia azonban nem csupán az étterem miatt vonzó úti cél. Az Itália keleti partján, Rimini és Ancona között található város híres homokos strandjairól és római erődítményeiről is.

(Forrás: TimeOut, fotók: Ristorante Uliassi)

uliassi | olasz étterem | senigallia | olasz konyha | olaszország

FOLYTASD EZZEL

A város legjobb éttermének mondták, aztán kiderült, hogy nem is létezik

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram