Közzétették az idei World Culinary Awards díjazottjait, így kiderült, az egyes kontinenseken melyek a legjobb éttermek.
A „Világ legjobb éttermének” járó díjat idén a Peru fővárosában, Limában taláható Michelin-csillagos Mayta nyerte el, amely egyedülálló kóstolómenüjéről ismert. A kínálatban a kortárs perui konyha jelenik meg erőteljes fenntarthatósági törekvések mellett.
Természetesen a Mayta behúzta a „Latin-Amerika legjobb étterme” címet is.
Mutatjuk, mely éttermek hódították még meg saját kontinensüket:
- Afrika: La Colombe, Fokváros (Dél-Afrika)
- Ázsia: Anan, Ho Si Minh-város (Vietnam)
- Karib-térség: Fish by José Andrés, Atlantis Paradise Island (Bahamák)
- Európa: Uliassi, Senigallia (Olaszország)
- Indiai-óceán: Château Mon Désir, Turtle Bay (Mauritius)
- Latin-Amerika: Mayta, Lima (Peru)
- Közel-Kelet: COYA, Dubaj (EAE)
- Észak-Amerika: Atelier Crenn, San Francisco (USA)
- Óceánia: Attika, Melbourne (Ausztrália)
A World Culinary Awards díjazottjainak listáját a hétköznapi fogyasztók és szakemberek voksai alakították.
(Forrás: Timeout, fotók: Mayta Facebook oldala)
étterem | michelin-csillagos étterem | michelin-csillag | MichelinVilágvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni
Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!