Itt élnek most az ultragazdagok

New York csak a második helyre került a gazdagok listáján – derült ki egy friss kutatásból.

A Wealth-X idén is elkészítette úgynevezett World Ultra Wealth Report-ját, amelyben a világ nagyvárosait hasonlítják össze abban a tekintetben, hogy hol él a legtöbb dúsgazdag ember.

Az adatok szerint hozzávetőlegesen négyszázezer olyan ember van a világon, akiknek a nettó vagyona meghaladja a harminc millió dollárt, vagyis a 10,7 milliárd forintot. Ezek tizenöt százaléka a világ tíz városában él, amiből öt az Egyesült Államokban található.

A hongkongi Viktoria-csúcs

Az eredményekből kiderül, hogy a legtöbb multimilliomos Hongkongban él, a második helyen pedig New York végzett. A dúsgazdagok ezek mellett szeretik Londont és Los Angelest is.

A milliomosok aránya jelentősen nőtt az elmúlt időszakban San Franciscóban, Chicagóban és Szingapúrban. Ez utóbbi helyen 13 százalékos az emelkedés, ami hihetetlenül soknak számít.

Csökkent viszont az ultragazdagok aránya Párizsban és Tokióban.

Ha a vagyonosok lakóhelyeit kontinensekre bontanánk, elmondhatjuk, hogy a legtöbben Észak-Amerikában, illetve Ázsiában élnek. Európa milliárdosainak aránya az orosz-ukrán háború, az ingatlanpiac lassulása és az amerikai dollár gyengülése miatt csökkenhetett.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty és Unsplash)

ultragazdag | hongkong | gazdag | new york | milliárdos

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom