A világ nemzeteinek konyhái adják legjobbjaikat az Umóban, a közös nevező a füst.
Már most jó, de még jobb lesz
Olyan, mintha mindig ott lett volna, és olyan, mintha már jártam volna benne. Egyik sem igaz, de sokat elmond arról, hogy mennyire otthonosan éreztem magam az Umóban három perc leforgása alatt.
Két éve nyitott a Monastery Boutique Hotel, ennek az éttermi részét vette át a Moné étteremtől az Arany Kaviár társtulajdonosa, Molnár Attila. Az ötletet a kert és a terasz adta, ezt látva támadt az isteni szikra, miszerint egy grillétterem tökéletesen passzolna a lokációhoz. A grillsütőt nem mellékesen a baszkföldi Getariában gyártották, és nyártól minden bizonnyal a hetven fő befogadóképességű kert látványeleme és lelke lesz. Mindebből januárban még nem sokat élvezhet a vendég, de nem kell hozzá nagy fantázia, hogy lássuk: ha beköszönt a jó idő, a terasz valami olyasmit fog tudni nyújtani, ami kevés helyre jellemző jelenleg Budapest belvárosában.
Örömkonyha füsttel
A séf a kolumbiai José Guerrero, aki Baszkföldön, a világ egyik gasztronómiai fellegvárában tanulta a hivatás csínját-bínját, szakterülete a kutatás-fejlesztés, vagyis a vérében van a kísérletezés, az úttörő szellem. Nem mellékesen José Molnár Attila lányának barátja, így valamennyire családinak tekinthető a kapcsolat. Az Umo a spanyol humo, azaz füst szóra utal, a faszenes grillen készített ételek, a füstös ízek uralják a várnegyed aljában megbújó éttermet. A füst az ételekben és a kifejezetten erre a helyre kifejlesztett koktélokban is egyaránt megjelenik, az egyik whisky alapú koktélban például a füstölt kínai feketetea, a lapsang biztosítja ezt a kormos-füstös motívumot.
Az Umot plate sharing koncepcióra hangolták, vagyis az ételek megosztása, a közös együttevés, együttlét itt alap.
– Sok dél-amerikai és baszk vonás van az étlapon, de ázsiai, indiai ihletésű fogásaink is vannak – meséli Molnár Attila – de van például mexikói mangalica, ami Magyarország és Közép-Amerika találkozása. Josénak van egy mole-szósz receptje, ezzel kísérjük a mangalicát.
– A koktél nálunk a másik húzóerő – mondja Molnár Attila. – Nagy Zoltánnal, a Boutiq Bar tulajdonosával közösen fejlesztettük ki a koktélokat. Azt találtuk ki, hogy koktélpárosítással fogunk előrukkolni, azaz a koktélok konkrét fogásokhoz passzolnak, de persze külön is lehet kérni őket.
Még több füstöt
Az Umo olyan energiákat hoz be a fővárosba, amikre ezekben az időkben nagy szükségünk van: napfény, latin-amerikai és mediterrán ízek, lazaság, örömkonyha és mámorító koktélok. Az Umo szerintünk olyan hely, ahol ünnepelni lehet – hogy mit, azt társasága válogatja – születésnapot, sikert, vagy szimplán azt, hogy élünk. Részegítő élmény – a szó eredeti és átvitt értelmében egyaránt –, és valami olyan területet fed le, aminek a létezéséről eddig nem tudtunk, de örülünk, hogy van.
koktél | budai vár | molnár attila | nagy sztori | terasz | grill
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!