Close
Kiderült, meddig illik maradni vendégségben az ünnepek idején

Kiderült, meddig illik maradni vendégségben az ünnepek idején

Célegyenesben a karácsonyi időszak, ami azt jelenti, hogy vagy a szeretteinkhez megyünk látogatóba, vagy a barátok és a családtagok érkeznek vendégségbe. De közel sem mindegy, ki meddig marad. 

A Serta Simmons Bedding friss felmérése kétezer, különböző generációba tartozó amerikait kérdezett meg. A válaszadók negyvenkilenc százaléka mondta azt, hogy négy vagy több napot vendégként tölteni már túl hosszú időnek számít.

Szerencsére a megkérdezettek hetvenkilenc százaléka viszont azt állította, hogy a vendégei betartják ezt a társadalmi normát, és maximum négy vagy annál kevesebb éjszakára maradnak az ünnepek idején.

Egyébként tényleg fontos betartani ezt a szabályt, mert – mint a felmérésből kiderült – mind a házigazdák, mind a vendégek rengeteg alvásidőt veszítenek ebben az időszakban.

Az ágyneműgyártó cég szerint például az előkészületek miatt az átlagos hétköznapokhoz képest  napi két és fél órával kevesebb alvással számolhatnak a házigazdák.

Ami pedig a vendégeket illeti, a megkérdezettek hetvenöt százaléka állítja, hogy felborul az alvási ciklusa az ünnepi vendégség idején, mivel gyakran úgy érzik, ugyanabban az időben kell lefeküdniük és felébredniük, mint a vendéglátójuknak.

„Akár vendégeket fogadunk, akár egy barátunknál vagy családtagunknál vendégeskedünk, fontos, hogy előtérbe helyezzük a jó alvást – nyilatkozta  JD Velilla, a Serta Simmons Bedding alvási szakértője. – Amikor és ahol csak lehetséges, próbáljunk ragaszkodni a megszokott rutinunkhoz, amely magában foglalhatja a napi testmozgást, a következetes étkezési és alvási időt, valamint a lefekvést megelőző szokásos tevékenységeket, például a meditációt.”

És persze sehol se maradjunk négy napnál tovább!

Az izlandiak emberevő macska elől bújkálnak, Norvégiában eldugják a seprűket, a spanyoloknál kakil a farönk, a finneknél felolvassák a Karácsonyi Békenyilatkozatot. Íme tíz ország tíz utánozhatatlan ünnepi furcsasága!

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

karácsony | illem | házigazda | maradni | ünnep

FOLYTASD EZZEL

Madonnától próbál kölcsönkérni egy elveszettnek hitt festményt a francia város

Kiderült, mi kell az igazi boldogsághoz

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram