Close
Amerika meglépte azt, amire számítani lehetett az orosz repülőgépeket illetően

Amerika meglépte azt, amire számítani lehetett az orosz repülőgépeket illetően

Az Egyesült Államok lezárja légterét az orosz repülőgépek elől, miután az elmúlt három napban több szövetséges ország is így tett.

Joe Biden amerikai elnök az Unió helyzetéről szóló beszédében ismertette a lépést.

“Bejelentem, hogy szövetségeseinkhez csatlakozva lezárjuk az amerikai légteret minden orosz járat előtt, tovább szigetelve Oroszországot, és további nyomást gyakorolva gazdaságára” – mondta Biden.

Oroszország várhatóan hasonlóképpen fog cselekedni, és kitiltja a légteréből az amerikai gépeket, ahogyan azt már megtette az orosz járatokat kitiltó több mint harmincöt országgal szemben.

Jelenleg egyetlen amerikai utasszállító gép sem repül Oroszországba, de az orosz légtér lezárása érinti azokat a járatokat is, amelyek az Ázsia és Észak-Amerika közötti útvonalakon repültek el az ország felett.

Biden bejelentése javarészt az orosz légitársaságok teherszállító járatain kívül nem sok mindent befolyásol, de a (valószínűsíthetően) kölcsönös tilalom havonta körülbelül háromszáz, nagyrészt teherszállító járatot érint, melyek többsége valamivel hosszabb útvonalon kerülheti el a kelet-orosz légteret.

(Forrás: The Points Guy, fotók: Pixabay)

amerika | egyesült államok | oroszország | légtérzár | háború

FOLYTASD EZZEL

Elképesztően szép fotó készült hatezer méter magasból a Balaton téli arcáról: ilyennek még sohasem láttuk

Mostanában utaznál Törökországba? Ezeket jó, ha tudod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram