Close
Ez a hely elsőre teljesen olyan, mint egy uszoda, de nem is lőhetnél jobban mellé

Ez a hely elsőre teljesen olyan, mint egy uszoda, de nem is lőhetnél jobban mellé

Míkonoszon láthatjuk az uszodaillúziót, aminek mi abszolút bedőltünk.

Minket teljesen becsapott a Saint of Athens kreatív ügynökség és a Dive Architects építésziroda dizájnja, ami biztosan a cél is volt, ugyanis elsőre abszolút azt hittük, hogy egy uszodáról látunk képeket.

Viszont ez a míkonoszi helyiség nem más, mint a Gavello nevű márka ékszerüzlete, amely látványra teljesen egy hatvanas évekbeli luxus uszodát utánoz.

Az építészek célja egyértelműen az volt, hogy az ékszerüzlet merőben üssön el a környező boltoktól: ez maximálisan sikerült is nekik.

Az uszodai jelleget a jellegzetes, kék csempék mellett az öltözőszekrények, törölközőakasztók, labdák és egy úszodai létra is erősíti.

Míkonoszról sokan nem tudják, mennyire merész és kozmopolita hely: ezt akartuk megmutatni ezzel a nagyon nem klisékben gondolkozó projektben. Igyekeztük a Gavallo színes és látványos ékszereihez passzoló, szürreális, légies és nyárt idéző dizájnt találni

– mondják a tervezők. A bolt kívülről amúgy teljesen olyan, mint a többi bolt, bent pedig gyönyörűen keveredik a modernitás és a retró. Egy kicsi Wes Andersont is érzünk benne, amit az építészek is megerősítenek.

(Fotók: Gavriil Papadiotis)

FOLYTASD EZZEL
Ha az eddigi brutál drágulás nem lett volna elég: elképesztő árrobbanás történt az ingatlanpiacon
Ez jelenleg a világ legnépszerűbb építménye
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom