Close
Ez a hely elsőre teljesen olyan, mint egy uszoda, de nem is lőhetnél jobban mellé

Ez a hely elsőre teljesen olyan, mint egy uszoda, de nem is lőhetnél jobban mellé

Míkonoszon láthatjuk az uszodaillúziót, aminek mi abszolút bedőltünk.

Minket teljesen becsapott a Saint of Athens kreatív ügynökség és a Dive Architects építésziroda dizájnja, ami biztosan a cél is volt, ugyanis elsőre abszolút azt hittük, hogy egy uszodáról látunk képeket.

Viszont ez a míkonoszi helyiség nem más, mint a Gavello nevű márka ékszerüzlete, amely látványra teljesen egy hatvanas évekbeli luxus uszodát utánoz.

Az építészek célja egyértelműen az volt, hogy az ékszerüzlet merőben üssön el a környező boltoktól: ez maximálisan sikerült is nekik.

Az uszodai jelleget a jellegzetes, kék csempék mellett az öltözőszekrények, törölközőakasztók, labdák és egy úszodai létra is erősíti.

Míkonoszról sokan nem tudják, mennyire merész és kozmopolita hely: ezt akartuk megmutatni ezzel a nagyon nem klisékben gondolkozó projektben. Igyekeztük a Gavallo színes és látványos ékszereihez passzoló, szürreális, légies és nyárt idéző dizájnt találni

– mondják a tervezők. A bolt kívülről amúgy teljesen olyan, mint a többi bolt, bent pedig gyönyörűen keveredik a modernitás és a retró. Egy kicsi Wes Andersont is érzünk benne, amit az építészek is megerősítenek.

(Fotók: Gavriil Papadiotis)

görög | mikonosz | sziget | dizájn | uszoda

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram