Close
Regényzene készült az Utas és holdvilág című klasszikushoz

Regényzene készült az Utas és holdvilág című klasszikushoz

Még senki sem zenésített meg regényt, de a Bermuda jóvoltából ez is megtötént.

A Bermuda együttes különleges módon dolgozta fel a magyar irodalom máig egyik legnépszerűbb alkotását, a Szerb Antal Utas és holdvilág című művét: egy regényzene albumot készítettek a filmeket kísérő filmzenék mintájára. Az album tíz dalból áll, amelyben a regényben feltűnő tíz város ihletett Velencén, Sienán, Firenzén és Rómán át egészen Budapestig.

A dalokat a Bermuda szerzőpárosa jegyzi, producere a zenekar állandó partnere Dózsa Tamás (KurioUS), a dalszövegek pedig három pillérből építkeznek: közös “munkában” Szerb Antallal, a szöveg egy része magából a regényből ered, másik összetevője Szerb Antal: A harmadik torony c. műve, ami tulajdonképp egy rövid olasz útinapló mely a regény megírása előtti évben született, a harmadik elem pedig a Bermuda nagyon mai saját szövegvilága.

A dalokat rövid narrációk kötik össze, néhol monológok, néhol rövid párbeszédek segítségével. A “férfi” hang generációjának egyik legmeghatározóbb fiatal színésze, a Vígszínház művésze ifj. Vidnyánszky Attila, aki néhol Mihály, néhol maga Szerb Antal, néhol pedig általánosságban az útkereső, nosztalgiában keringő férfi, a “női” hang pedig Dobos Evelin, akit többek közt a Napszállta egyik főszerepéből ismerhet a közönség.

Az album könyv formában jelenik meg limitált, sorszámozott kiadásban, mely a regényen túlmenően tartalmazza az összes dalszöveget, a narrációk szövegét, illetve Martin Wanda fotóművész fényképeit is.

A lemezbemutatóra 2022. december 22-én csütörtökön a Magyar Zene Házában kerül sor. A különleges estén elhangzik majd az album összes dala Dobos Evelin közreműködésével.

szerb antal | regényzene | utas és holdvilág | bermuda

FOLYTASD EZZEL

Ezért veszélyesek a mesterséges intelligencia által generált kamu értékelések

Egzotikus ízek, romantikus séták és egy mesebeli kastély – Ajándékötletek Valentin-napra

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram