Close
Úgy néz ki, most már tényleg túl vagyunk a világjárványon

Úgy néz ki, most már tényleg túl vagyunk a világjárványon

Az Airports Council International (ACI Europe) által közzétett legfrissebb, 2023. áprilisi légiforgalmi jelentés szerint az utasforgalom megközelítette a pandémia előtti szintet, ami jelentős élénkülést jelent. Az európai repterek utasforgalma az előző év azonos időszakához képest 21,1 százalékkal nőtt.

Több repülőtér esetében még a járvány előtti utasforgalmat is meghaladták az áprilisi adatok. A legnagyobb növekedés Izlandon volt tapasztalható (14,5%), ezt követte Ciprus (11,9%) és Görögország (11%), de nem panaszkodhat Portugália, Bulgária és Málta sem.

A fellendüléstől jelenleg Szlovénia, Németország, Szlovákia és Csehország repterei állnak a legtávolabb.

Idén áprilisban az öt fő európai repülőtér utasforgalma 23,4 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához képest. Ugyanakkor az utasforgalom 9,8 százalékkal a járvány előtti szint alatt maradt az alacsonyabb központi szolgáltatói kapacitások és a kínai újranyitás pozitív hatásának elmaradása miatt.

A legforgalmasabb repülőtér 6,4 millió utassal a Heathrow volt,

ami 2022. áprilisához képest 25,9 százalékos növekedést jelent és csupán 5,9 százalékkal marad el a 2019-es adatoktól. A második legnagyobb utasforgalmat az isztambuli repülőtér bonyolította le, a harmadik az amszterdami Schiphol lett.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotó: Getty)

repülőtér | statisztika | adatok | reptér | légiforgalom

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram