Ezt a szolgáltatást nagyon keresik a magyarok március 15-én

A belföldi utazók elsősorban a wellness-szálláshelyeket keresik a március 15-i hosszú hétvégén, a foglalások közel negyven százaléka ilyen szálláshelyre szól.

Eger, Budapest, Pécs, Gyula és Zalaegerszeg a közelgő hosszú hétvége legkeresettebb úti célja a magyarok körében a Szallas.hu foglalási adatai szerint. A legtöbb vendégéjszakából Észak-Magyarország, Nyugat-Dunántúl és a Balaton részesül.

Aki útnak indul, igykeszik minél inkább kihasznált az időt, az átlagos foglalási hossz két éjszaka. A vendégek harmincöt százaléka hotelt választott, az apartmanok huszonhat százalékkal, a vendégházak huszonkét százalékkal, a panziók pedig tizenhárom százalékkal részesedtek a foglalásokból.

A Szallas.hu összesített bruttó szobaár bevétele alapján az egy főre eső éjszakánkénti átlagár tizenötezer forint, ami közel kilenc százalékos növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

Igaz, az előző évben nem esett hosszú hétvégére március 15. Eddig a tavaszi hosszú hétvégék közül az előfoglalások alapján a négynapos húsvét tűnt keresettebbnek, viszont jelenleg az utolsó pillanatos foglalások miatt a március 15-i hosszú hétvége is éppoly népszerű.

Nemrég az is kiderült, hogy hányszor tervezünk utazni az idén.

(Forrás: MTI, képek: Getty Images)

belföld | hosszú hétvége | utazás | március 15 | magyarok

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram